Leasing

 

Creëer ruimte met leasing!

Na een bedrijfsovername kwam een ondernemer bij ons om een goede oplossing te vinden voor het recent overgenomen wagenpark. Hoe moest hij het onderbrengen in de bestaande onderneming? Wij zorgden dat de overname niet ten koste zou gaan van de relatie met zijn bestaande bank en de overeengekomen bancaire voorwaarden?

Wij adviseerden een praktische sale & leaseback constructie voor het wagenpark. Hiermee creëren we extra liquiditeit tegen concurrerende voorwaarden en condities en vergroten we het werkkapitaal van de onderneming. Omdat het een netto operationele lease betreft, conflicteert dit niet met de bancaire voorwaarden. Bovendien wordt de afhankelijkheid van de huisbankier verminderd door de lease elders onder te brengen.

   

Een mantelfaciliteit bij een grootbank heeft zeer aantrekkelijke kanten: zij biedt doorgaans een prima financieringsmix tegen goede condities. Maar afhankelijkheid hiervan kan ook belemmerend zijn. Daarom adviseerden wij hier om de mantelfaciliteit op te knippen. 

   

Wij zorgen ervoor dat de financiering van het werkkapitaal via factoring goed gestructureerd wordt en bovendien spreiden wij de belangen onder verschillende financiers. Wij kennen de voorwaarden en mogelijkheden bij veel bekende en minder bekende financiers en adviseren om ondernemers financieel weerbaar en minder afhankelijk te maken.