Eindejaarstips voor uw kredietverzekering.     

 

 

Wat moet u in 2017 nog doen óf juist niet doen om maximaal (financieel) voordeel te halen uit uw kredietverzekeringspolis? Zeven eindejaartips voor u op een rij, die zeker de moeite waard zijn:

  1. Check kredietlimieten en debiteuren

  2. Voorkom een te hoog voorschotbedrag

  3. Vraag tijdig uitstel van incasso aan

  4. Schoon uw balans op voor betere ratio’s

  5. Berekenen verzekerde omzet: niet alles hoeft u op te geven

  6. Check of uw polis nog aansluit op huidige voorwaarden

  7. Is er sprake van vakantiesluiting neem dan actie vooraf

   
 lees verder

Leveranciers Hudson's Bay in spagaat

Het zijn moeilijke tijden voor Hudson’s Bay. Dit heeft mede te maken met problemen bij de Duitse dochter Galeria Kaufhof. Deze warenhuisketen werd in 2015 door Hudson’s Bay overgenomen. Sindsdien is het niet gelukt het kwakkelende Kaufhof vlot te trekken. Activistische aandeelhouders eisen nu dat Hudson’s Bay zich terugtrekt uit Europa. Ook zijn er sinds kort kredietverzekeraars die weigeren kredietlimieten af te geven op Kaufhof en Hudson’s Bay. Een bom onder het kerstseizoen is gelegd.

                                                                                
 lees verder

Reminder: verplicht betalen binnen 60 dagen

Sinds 1 juli 2017 is de Wet (uiterste) Betaaltermijn van kracht. Hierin is bepaald dat grote bedrijven de facturen van mkb-bedrijven en zzp’ers binnen 60 dagen moeten betalen. Nieuwe contracten mogen deze termijn niet overschrijcen. Gebeurt dit wel dan is het contract nietig. Bestaande contracten kunnen nog tot 1 juli 2018 worden aangepast.

                                                                           
 lees verder

Brexit: verzekeren verstandig?

Na een daling van maar liefst 25% is de pond vorige week met bijna 3% gestegen ten opzichte van andere valuta, waaronder de euro en dollar. Deze trendomslag is veroorzaakt door een mogelijke renteverhoging door de Bank of England, waar handelaren zich op richten. Of deze verhoging daadwerkelijk wordt doorgevoerd is de vraag. Ook blijft de politieke onzekerheid groot. Zo groot zelfs, dat het raadzaam is voor bedrijven om hun export naar de UK te verzekeren.

                                                                                                                 
 lees verder