Onderwerp: debiteurenbeheer

debiteurenbeheer

Voorkomen is altijd beter dan genezen

Oninbare facturen en dubieuze debiteuren, elke ondernemer heeft of krijgt ermee te maken. Vervelend, maar niet altijd te voorkomen. Uiteraard check je voor je met een klant in zee gaat de kredietwaardigheid van een toekomstige klant en heb je je debiteurenbeheer op orde om te voorkomen dat er niet betaald wordt. Daarmee vang je al heel wat risico af. Maar wat als blijkt dat een bedrijf zijn betalingsverplichting toch niet nakomt?

Gepubliceerd op 17/01/2023

Debiteurenbeheer arbeidsmarkt

Uitbesteden debiteurenbeheer is oplossing voor krapte op de arbeidsmarkt

Planningen die moeilijk rond te breien zijn, te weinig personeel voor te veel werk, nieuwe vacatures blijven onvervuld openstaan. Herkenbaar? Het is voor veel bedrijven ontzettend moeilijk om goed personeel te vinden én te behouden. Door de krapte op de arbeidsmarkt hebben steeds meer bedrijven te maken met een personeelstekort. Aan het begin van het derde kwartaal van 2022 gaf 38 procent van de bedrijven aan dat een tekort aan arbeidskrachten de belangrijkste belemmering voor de productie of activiteiten vormde. Even ter vergelijking: begin vorig jaar was dat nog 10 procent. 

Gepubliceerd op 06/09/2022

debiteurenbeheer

Toename aantal faillissementen maakt debiteurenbeheer nog belangrijker

Het leveren op rekening of krediet binnen de b2b-markt is heel normaal. Voor veel afnemers wordt leverancierskrediet steeds belangrijker en is het een belangrijke levensader. Maar het brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Zeker als het economisch wat minder gaat, bedrijven minder kredietwaardig zijn of zelfs failliet gaan. In dit artikel leest u wat de verschillen zijn tussen het outsourcen of het zelf uitvoeren van debiteurenbeheer. Daarbij geven wij tips waaraan een goed debiteurenbeheer moet voldoen.

Gepubliceerd op 21/04/2022

risicoanalyse tool

Beoordeel de kredietwaardigheid van uw afnemers met een risicoanalyse tool

Een van de belangrijkste waarden van uw onderneming is de kwaliteit van uw klantenportefeuille. De ervaring leert dat goed inzicht in uw huidige handels- en kredietrisico’s van grote toegevoegde waarde is voor het beschermen van uw toekomstige cashflow. In dit artikel geven wij inzicht in drie risicoanalyse tools van Xolv. Tools die wij inzetten om de kredietwaardigheid van bedrijven te beoordelen.

Gepubliceerd op 23/03/2022

klanten: Dirk Schaffrath TCK

Dirk Schaffrath, Eigenaar-Directeur TCK Sports Group: ‘Als importeur moet je klanten iets extra’s bieden’

In 1993 ging Dirk (51), de oudste zoon van Guido Schaffrath, op 23-jarige leeftijd aan de slag in het bedrijf van zijn vader. In eerste instantie om de voorraad, orders en facturering te automatiseren. Hij kreeg daarvoor cart blanche van zijn vader, die zelf gewend was om nog alles op papier te doen. Xolv is onder de indruk hoe het bedrijf nu, dankzij vergevorderde automatisering, fabrikanten en retailers unieke toegevoegde waarden biedt.

Gepubliceerd op 11/02/2022

voordelen van debiteurenbeheer

Voordelen van debiteurenbeheer: van strategie tot uitvoering. Inclusief stappenplan!

Een effectief debiteurenbeleid beschermt uw bedrijf beter tegen te late betalingen en wanbetalingen van klanten. Een van de belangrijkste voordelen van een effectief debiteurenbeheer is de mogelijkheid om een ​​duidelijk beeld te krijgen van de financiën van uw bedrijf. Zo kunt u onnodig kredietrisico vermijden en kansen grijpen. In dit artikel beschrijven we stapsgewijs de onderdelen van debiteurenbeheer, van strategie tot uitvoering.

Gepubliceerd op 20/01/2022

‘Zie digitalisering als een kans, niet als een bedreiging’

Wij spraken met Ronald van Groningen, creditmanager bij TotalEnergies, over zijn visie op creditmanagement. Binnen TotalEnergies Marketing Nederland is Ronald verantwoordelijk voor de afdeling Credit Control waar hij samen met zijn collega’s het debiteurenbeheer, van klantaanmaak en kredietcheck tot het nabellen van klanten, verzorgt. Wij vroegen hem welke uitdagingen en ontwikkelingen hij de komende tijd binnen zijn vakgebied ziet.

Gepubliceerd op 23/09/2021

Wat is debiteurenbeheer en waarom is een goede uitvoering ervan zo belangrijk?

Debiteurenbeheer. Wat is het nu eigenlijk precies en waarom is het zo belangrijk? En wat is nu het resultaat van goed of juist slecht debiteurenbeheer? In dit artikel lichten we het allemaal toe en bespreken we ook hoe een goed proces debiteurenbeheer eruitziet.

Gepubliceerd op 07/06/2021

‘Wij doen er alles aan om een incassotraject tot een goed eind te brengen’

Al jaren werken wij bij Xolv naar volle tevredenheid samen met Mariënbergh Incasso Services te Bodegraven, een extern incassobureau, gespecialiseerd in het incasseren van vorderingen in binnen- en buitenland. Mariënbergh kent de ins en outs van het vak, spit alle zaken van A tot Z uit en doet er alles aan om een gerechtelijke procedure te voorkomen. Aan de hand van een voorbeeld van een incassoprocedure, spraken wij met directeur Patrick Spierings over hun unieke werkwijze en de stappen die zij zetten om een incassotraject tot een goed einde te brengen.”

Gepubliceerd op 22/04/2021

‘Goed debiteurenbeheer valt of staat met de juiste toon’

Steeds meer bedrijven en organisaties besteden hun debiteurenbeheer uit. De redenen daarvoor zijn divers, evenals de voordelen die het oplevert voor bedrijven. We spraken erover met Charrel van den Bovenkamp, Director Operations bij onze partner CRDT credit & finance. ‘Debiteurenbeheer blijft mensenwerk.’

Gepubliceerd op 18/02/2021