Onderwerp: werkkapitaal financiering

kredietadviseur

Financiering en het belang van een goede adviseur

In de huidige tijd heeft de gemiddelde ondernemer genoeg aan zijn of haar hoofd. Naweeën van de corona-tijd, de oorlog in Oekraïne met sterk gestegen energie- en grondstofkosten tot gevolg. Om nog maar te zwijgen over de onzekerheid van wat de gevolgen voor het bedrijfsleven zijn van de plannen van het nieuwe kabinet (als we dat al zo mogen noemen). Dan vergeten we hierbij bijna de krapte op de arbeidsmarkt en de sterk gestegen personeelskosten. En dan moet je er ook nog voor zorgen dat je bedrijf goed gefinancierd wordt of blijft.

Gepubliceerd op 03/06/2024

Xolv polismanager

Beheer je kredietverzekeringspolis eenvoudig met software

Je werkt het liefst zo efficiënt en effectief mogelijk. Altijd goed overzicht over je klanten, je limieten, je dekking en je schades. Maar hoe zorg je er nou eenvoudig voor dat je altijd up-to-date bent over de kredietwaardigheid en het betalingsgedrag van je klanten? 

Gepubliceerd op 03/06/2024

Werkkapitaal Nieuw Zeeland

Voorkom turbulentie met projectfinanciering

Wat goed! Een van onze relaties heeft de opdracht verworven om in Nieuw-Zeeland een project uit te voeren bij een groot onderhoudsbedrijf voor grote vliegtuigen. Het project heeft de omvang van enkele miljoenen euro’s en de doorlooptijd bedraagt meer dan een jaar. Onze relatie is een MKB-bedrijf dat niet de financiële mogelijkheden heeft om zo’n miljoenenbedrag volledig voor te financieren. Weliswaar werd een deel van de aanneemsom vooruitbetaald, maar daar moest deze relatie een bankgarantie tegenover stellen. Dit gaf dan wel wat zekerheid maar zorgde niet voor de benodigde liquiditeit. Bij een werkkapitaalfinanciering denk je al snel aan een rekening-courant krediet, het ‘rood staan’, of aan factoring. Wij vonden voor deze klant een heel andere oplossing! 

Gepubliceerd op 07/05/2024

Bankgarantie moedermaatschappijen

Bankgarantie is al lang niet meer de enige optie

Werkkapitaal is het geld dat jouw bedrijf nodig heeft om aan de dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. Om bijvoorbeeld leveranciers te betalen, goederen en onderdelen aan te kopen die noodzakelijk zijn voor het bedrijf of project. Bedrijven die kapitaalgoederen fabriceren (denk aan machines) en bijvoorbeeld bouwbedrijven moeten vaak financiële garanties stellen als zekerheid dat zij aan hun verplichtingen kunnen voldoen, een project aankunnen en wanneer zij vooruitbetalingen ontvangen. In de huidige markt zien we ook dat er vooruitbetalingsgaranties worden geëist wanneer er goederen in het buitenland worden besteld (denk bijvoorbeeld aan China of Vietnam).

Gepubliceerd op 06/03/2024

Factoringcontract aanvragen

Zo gaat het aanvraagproces voor een factoringcontract

Wij krijgen met regelmaat de vraag hoe het aanvraagproces voor een factoringcontract eruitziet. En hoelang dit duurt. Logische vragen, waar we graag dieper op ingaan. Ben je niet zo’n lezer? Geen probleem, het proces begint namelijk altijd met een kennismaking, waarbij we jouw wensen en vragen doornemen. We kijken dan ook meteen of de activiteiten van jouw onderneming in principe geschikt zijn voor financiering via factoring. Waar we naar vragen?

Gepubliceerd op 01/09/2023

Coronaschuld hangt als een molensteen om de nek van veel ondernemers

Uit de cijfers van het UWV blijkt dat er nog ruim 1 miljard euro van de 3,9 miljard euro onterecht ontvangen NOW-gelden terugbetaald worden. Er zijn ongeveer 64.000 Nederlandse ondernemers die nu nog niets hebben terugbetaald. Terwijl ze vanaf 1 oktober 2022 moesten beginnen met het inlossen van hun belastingschuld die is opgebouwd in coronatijd. De belastingdienst is gestart met haar aanmaningen om onterecht ontvangen NOW-regelingen terug te vorderen.

Gepubliceerd op 08/05/2023

5 grote voordelen van factoring

Wij krijgen vaak de vraag wat de voordelen van factoring zijn. Dat zijn er best veel, maar laten we hier maar eens de belangrijkste opsommen:

Gepubliceerd op 05/12/2022

Werkkapitaal

Tegen de stroom in

Het economisch tij lijkt op veel fronten te gaan keren. Energieprijzen bevinden zich op historische hoogtes, de rente, nog niet zolang negatief, stijgt met vele procentpunten en blijft dat de komende maanden ook nog doen. Tot overmaat van ramp zorgt de oorlog in Oekraïne voor tekorten op veel gebieden en de onduidelijkheid over de afloop daarvan zorgt voor veel extra onzekerheid in de markt. Het consumentenvertrouwen is nog nooit zo laag geweest als nu. In sectoren waar het nog crescendo gaat, kunnen vacatures niet Ingevuld worden en stijgen de lonen met soms wel 10% of meer. Voor zover we nog niet al in een recessie zitten, zal die zeker op korte termijn komen.

Gepubliceerd op 04/10/2022

financiering-voorraad

Factoring ook geschikt voor financieren voorraden

Factoring is de laatste 10 jaar sterk in populariteit toegenomen. Daar zijn veel oorzaken voor. Enerzijds stellen de grootbanken zich steeds terughoudender op bij het verstrekken van werkkapitaalfinancieringen door strengere regels van de toezichthouder. Anderzijds heeft deze populariteit ook te maken met de verbetering van het product. Er zijn steeds meer innovatieve partijen op de markt verschenen, waardoor het factoring-product klantvriendelijker is geworden en zeker ook goedkoper. Hierdoor zijn de kosten van factoring vaak vergelijkbaar met die van een normaal bedrijfskrediet.

Gepubliceerd op 06/09/2022

factoring

4 nadelen van factoring bij debiteuren: de meest voorkomende argumenten

Factoring bestaat al vele decennia, maar heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Dit komt doordat algemene banken sinds 2017, als gevolg van nieuwe Basel-normen, terughoudender zijn geworden met het verstrekken van kortlopende kredieten aan het bedrijfsleven. Toch bestaan er nog steeds enkele misverstanden die als nadelen worden gezien van deze moderne vorm van financieren. In dit artikel behandelen we de vier meest voorkomende argumenten tegen factoring.

Gepubliceerd op 21/06/2022