Credit management software

Credit management software

Met credit management software bespaart u op kosten en verhoogt u uw cashflow. Zo simpel is het. De wereld om ons heen verandert razendsnel en we krijgen steeds meer informatie die we ook steeds sneller moeten kunnen verwerken. Om het debiteurenbeheer consequent en zorgvuldig uit te voeren is goede software onmisbaar. Zo kunt u efficiënt uw debiteuren beheren zodat uw facturen op tijd worden betaald en u de cashflow op peil houdt.

Credit management software: bespaar kosten en houd u cashflow op peil

 

Wat is credit management software?

Credit management is de manier waarop een bedrijf haar debiteuren beheert. Credit management software is het pakket wat het debiteurenbeheer faciliteert.

Werkkapitaaloptimalisatie

Zoveel mogelijk werkkapitaal hebben is altijd goed voor je bedrijf. Tegenwoordig wordt door veel bedrijven het spel gespeeld dit te realiseren. Het gaat erom dat je DSO (Days Outstanding Outstanding, het aantal dagen dat de facturen gemiddeld openstaan) zo laag mogelijk is. Het spel rondom werkkapitaalfinanciering bestaat uit twee kanten. Enerzijds betaal je je crediteuren zo laat mogelijk en anderzijds probeer je het geld van je debiteuren zo snel mogelijk binnen te krijgen. Voor dat laatste is credit management software bijna onmisbaar.

Kenmerken credit management software

 • Betaalgedrag klanten inzichtelijk waardoor u op voorhand keuzes kunt maken, gerichte actie kunt ondernemen en risico’s kunt beperken.
 • Segmentatie van uw debiteuren (maatwerk: u benadert iedere debiteur op de juiste manier en met de juiste tone-of-voice).
 • Acties en notities voor debiteuren en facturen vastleggen.
 • Automatisch bewaken van openstaande facturen en acties.
 • Brieven per batch verwerken, printen en versturen per e-mail.
 • Betalingsregelingen registreren, bewaken en (automatisch) opvolgen.

Wanneer credit management software?

De meest gebruikte boekhoudsystemen missen goede functionaliteiten voor debiteurenbeheer. Bij meer dan 100 actieve klanten is het al zinvol om met specifieke debiteurenbeheer software te werken. Dergelijke software is eenvoudig te koppelen met vrijwel ieder boekhoudsysteem. Specifieke softwarepakketten bieden voor de vele standaardtaken binnen het debiteurenbeheer een geautomatiseerde oplossing.

Voordelen van credit management software

 • Zie in één oogopslag het uitstaande saldo bij een moedermaatschappij en haar onderliggende dochtermaatschappijen (deze gegevens zijn namelijk eenvoudig te koppelen).
 • Berekening kredietlimieten (voor gebruik van bijvoorbeeld zelfbeoordeling als u een kredietverzekering hebt) en/of risicoscores op basis van uw eigen gegevens.
 • Segmenteer op basis van eigen bepaalde formules uw relaties en daarmee gewenste risico.
 • Met credit management software kan de workflow van disputen goed worden beheerst en gecontroleerd. Dit zal leiden tot een snelle oplossing van het dispuut en de uiteindelijke betaling door uw debiteur.
 • U bespaart arbeidskosten en kunt uw mensen nuttiger inzetten.
 • U genereert extra werkkapitaal.

Bovendien is het mogelijk de credit management software uit te breiden met de modules kredietinformatie en kredietverzekering. Met kredietinformatie checkt u direct de kredietwaardigheid van prospects en klanten. Ook zijn er pakketten op de markt waar je kunt kiezen voor de module kredietverzekering. Binnen deze module komt alle relevante informatie van kredietverzekeringsmaatschappijen Atradius, Coface en Euler Hermes samen. Zo weet je op elk moment hoe het ervoor staat met bijvoorbeeld je zelfbeoordeling. Ook zie je of je dekking hebt op basis van positieve betaalervaringen. Daardoor heb je als bedrijf gegarandeerd actuele kredietlimieten. Daarnaast word je gewaarschuwd als je bij klanten boven de kredietlimiet komt, wanneer je melding moet maken van je openstaande facturen en of je deze ter incasso moet aanbieden. Zo voorkom je dekkingsverlies.

Waarom credit management software via Xolv?

 • Wij staan voor een persoonlijke benadering, pro-actieve houding en excellente dienstverlening.
 • Wij zijn 100% onafhankelijk.
 • Wij hebben zeer goed contact met alle vooraanstaande partijen in de markt.
 • Wij bieden die extra service. Bijvoorbeeld door u van dienst te zijn als een limietaanvraag niet gehonoreerd wordt of lager is dan u wenst. Door onze uitstekende relatie met verzekeraars en onze gespecialiseerde kennis kunnen wij in veel gevallen toch nog een hogere limiet regelen. Want credit management software voor ons is niet alleen het bemiddelen met betrekking tot het softwarepakket en debiteurenbeheer. Het is u bijstaan in het gehele traject uw werkkapitaal te optimaliseren.

Meer weten? Neem contact op.