De traditionele kredietverzekering biedt geen dekking: wat nu?

Gepubliceerd op 18/11/2016

Er zijn commerciële en politieke kredietrisico’s, die niet gedekt kunnen worden door traditionele creditmanagementproducten. Denk dan aan éénzijdige transacties of doorlopende zendingen naar een bepaalde afnemer, waar ook ter wereld. Dat wil niet zeggen dat deze risico’s überhaupt niet gedekt kunnen worden. Er zijn zeker mogelijkheden, zodat uw bedrijfsvoering geen gevaar loopt.

Maatwerk voor financiële risico’s

Xolv biedt maatwerk voor het dekken van de financiële risico’s die gepaard gaan met export en binnenlandse handelstransacties, contractuele garanties, internationale handel en buitenlandse investeringen. De kredietlimieten zijn bijna altijd non-cancellable. Bovendien is het mogelijke een langere looptijd af te spreken, afhankelijk van het land van export.

Soorten dekking

Er zijn meerdere soorten verzekeringsproducten, die ieder een andere dekking bieden. Hieronder de voordelen van een aantal verzekeringen op een rij:

Single Contract Cover
Biedt op een flexibele manier bescherming tegen risico’s gepaard met specifieke opdrachten.

Single Buyer Cover
Biedt op een flexibele manier bescherming tegen risico’s gepaard met een specifieke koper.

Advance Payment and Supplier Funding Cover
Beschermt u tot maximaal 95% van de aanbetaling, in het geval dat uw leverancier failliet gaat en niet in staat is om de bestelling uit te voeren.

Excess of Loss Cover
Deze is speciaal ontworpen om ondernemingen te beschermen tegen catastrofaal verlies. Het omvat een flexibele methode voor het verwerven van bescherming tegen commerciële en politieke risico’s over de hele debiteurenportefeuille.

Meer weten? Neem contact op.