Waardevolle informatie en effectief incasseren

Incasso

Uw vorderingen niet betaald krijgen. Dat wil u als ondernemer natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Incasso betekent het innen van geld. De betaling van uw openstaande facturen tijdig ontvangen is in alle opzichten goed voor uw onderneming. Hoe zorgt u er nu voor dát u betaald krijgt? Wij helpen u om effectief te incasseren, niet alleen door u bij te staan met waardevolle informatie over uw debiteur, maar ook, mocht het onverhoopt zo ver komen, bij de keuze voor de beste incassopartner in uw specifieke situatie.

Wat is incasso?

Incasso betekent het innen van geld. Uw vorderingen snel betaald krijgen is prioriteit om uw onderneming liquide te houden en om te kunnen groeien. Lees hier meer over waarom het belangrijk is voldoende geld liquide te hebben.

Het proces debiteurenbeheer is in zijn geheel van belang. Dat begint bij u vooraf goed laten informeren over een potentiële afnemer. In dit artikel leest u alles over debiteurenbeheer.

Wat als uw klant niet betaald?

Weinig is zo frustrerend als een niet-betalende afnemer. Hoe beter u uw uitstaande facturen opvolgt, hoe sneller de betaling ervan. Met het incasseren van uw vordering moet u niet te lang wachten, vooral als uw klant geen harde toezeggingen doet. Daarnaast is het van belang om bij non-betaling zoveel mogelijk informatie te verkrijgen over de betreffende afnemer.

Incassobureau inschakelen

Als een betaling definitief lijkt uit te blijven komt er een moment om een incassobureau in te schakelen. De keuze voor een incassopartner, naast de juiste timing, is hierin heel belangrijk en hangt af van uw specifieke situatie. Tevens is het raadzaam u goed te informeren over bijvoorbeeld no cure no pay incasso. Het kan zijn dat er toch een voorwaarde van toepassing is waardoor u toch moet betalen als er niet geïnd kan worden. Het is dus wijsheid u goed te verdiepen in de bedrijven die incassodiensten aanbieden: net zoals bij een potentiële afnemer.

Minnelijke en gerechtelijke incasso

Wat is het verschil tussen een minnelijke en een gerechtelijke incasso? In beide gevallen gaat het om een incasso uit handen geven. Een minnelijke incasso is het trachten het geld van een openstaande vordering te innen via een ingeschakeld incassobureau door aan te manen. Mocht een betaling alsnog uitblijven dan is het zaak over te gaan tot een gerechtelijke incasso. Een gerechtelijke incasso betekent dat er juridische stappen worden ondernomen door het inschakelen van een gerechtsdeurwaarderskantoor. Zij hebben wettelijk gezien meer bevoegdheden dan een incassobureau.

Wat te doen met een niet-gedekte vordering als u verzekerd bent?

Vaak worden incasso’s uitbesteed aan de kredietverzekeraar waar de verzekering is ondergebracht. In geval van een niet gedekte vordering adviseren wij u altijd met ons contact op te nemen. Simpelweg omdat wij uit meer bronnen kunnen putten. Soms kan het raadzaam zijn uw incasso aan een andere incassopartner over te dragen. Dit kan per incasso verschillen.

Toegevoegde waarde Xolv

Wij kunnen u helpen bij het natrekken van niet-betalende klanten waarbij wij diverse databases kunnen naslaan. Daarnaast adviseren wij u over de te nemen actie(s) en schakelen wij een incassobureau of incasso advocaat in om de vordering alsnog te incasseren. Bij de uitvoering daarvan staat het behoud van de relatie met de afnemer centraal.

Zoals eerder aangegeven is het van groot belang een juiste incassopartner te kiezen voor het innen van uw vordering. Wij hebben een groot netwerk van incassopartners en adviseren welke partij het meest geschikt is voor uw specifieke situatie. Dit is onder meer afhankelijk van:

Meer weten?

Beknopte samenvatting product (PDF)?