Debiteurenbeheer: haal meer rendement uit uw werkkapitaal

Optimaliseren debiteurenbeheer

Zelf het wiel uitvinden hoeft niet. Zeker niet als het gaat om uw facturen zo snel mogelijk betaald te krijgen. Uw debiteurenbeheer optimaliseren is in veel gevallen doeltreffend: minimale afschrijvingen van uw debiteuren en uw geld sneller binnen. Vaak horen wij: ‘Wij hebben het al goed geregeld.’ De werkelijkheid blijkt vaak weerbarstiger. Investeren loont. Helemaal als we het hebben over uw uitstaande facturen.

Wat houdt goed debiteurenbeheer in?

Kortgezegd betekent goed debiteurenbeheer dat u openstaande facturen tijdig betaald krijgt en uw debiteurensaldo zo laag mogelijk blijft. Door de instroom van uitstaande facturen scherp in de gaten te houden verkleint u risico’s en kunt u de financiële liquiditeit verbeteren van uw bedrijf.

Debiteurenbeheer optimaliseren loont

Met uw inkomende geldstroom kunt u nieuwe uitgaven voor uw onderneming doen, waarna u weer inkomsten krijgt. Dan is het wel zo belangrijk dat die geldstroom binnen blijft komen. Als betalers echter te laat zijn, kan dit gevolgen hebben voor de investeringen en uitgaven voor uw bedrijf. Het debiteurenbeheer optimaliseren is daarom een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsprocessen.

In ons artikel over debiteurenbeheer leest u uitgebreid over wat het is en waarom een goede uitvoering ervan zo belangrijk is.

Top 7 knelpunten debiteurenbeheer bij bedrijven

Welke problemen komen wij in de praktijk nu het meeste tegen wat verbetering behoeft? De meest voorkomende knelpunten in credit management zijn:

Wanneer is debiteurenbeheer optimaliseren aan te raden?

Regelmatig zien wij dat er structureel verbeteringen gerealiseerd kunnen worden waardoor winstmaximalisatie wordt bereikt. Voorbeelden van situaties waarin credit management advies van pas komt zijn:

Hoe ziet uw debiteurenbeheer optimaliseren door Xolv eruit?

Ieder bedrijf is anders en heeft eigen behoeften en wensen. Ons advies stemmen wij daar uiteraard op af. In de basis ziet het er bij ons als volgt uit:

Wij adviseren niet alleen maar komen ook met oplossingen die we daadwerkelijk samen met u implementeren.

Toegevoegde waarde Xolv

Binnen Xolv hebben wij tientallen jaren kennis en ervaring opgedaan in alle facetten van debiteurenbeheer: administratie en management, vanuit ondernemer, verzekeraar en broker, branchebreed, van MKB tot multinational, nationaal en internationaal. Dus wat uw vraag ook is, wij vinden altijd een gepaste oplossing.

Lees hier meer over goed debiteurenbeheer

Meer weten?