Wat is credit management software en hoe verbetert het uw cashflow?

Credit mananagement software

Met credit management software heeft u sneller uw geld binnen. Zo simpel is het. U bespaart op kosten en kunt uw cashflow verbeteren. Met deze financiële managementtool kunt u uw debiteurenbeheer optimaliseren en uw debiteurenrisico’s verminderen. Zo worden uw facturen op tijd betaald en houdt u de cashflow op peil.

Credit management software: sneller uw geld binnen

De wereld om ons heen verandert razendsnel en we krijgen steeds meer informatie die we ook steeds sneller moeten kunnen verwerken. Om het debiteurenbeheer consequent en zorgvuldig uit te voeren is goede software onmisbaar. Het stelt u in staat te automatiseren waar mogelijk zodat u kunt focussen op de debiteuren die aandacht vragen.

Wat is credit management software?

Credit management software (ook wel debiteurenbeheer software) is een managementtool om de workflow debiteurenbeheer te stroomlijnen. Het stelt u in staat te sturen op issues. Acties worden automatisch klaargezet en zijn continu in beeld.

Sneller geld ontvangen met werkkapitaaloptimalisatie

Sneller geld van openstaande vorderingen ontvangen is altijd goed voor uw bedrijf. Het betekent dat u uw werkkapitaal optimaliseert. Het gaat er daarbij om dat uw DSO (Days Sales Outstanding, het aantal dagen dat de facturen gemiddeld openstaan) zo laag mogelijk is. Het spel rondom werkkapitaaloptimalisatie bestaat uit twee kanten. Enerzijds betaalt u uw crediteuren zo laat mogelijk en anderzijds probeert u het geld van uw debiteuren zo snel mogelijk binnen te krijgen. Voor dat laatste is credit management software bijna onmisbaar. Financiële boekhoudsystemen missen bijna altijd goede credit management functionaliteit.

Hoe wordt debiteurenbeheer nu vaak gedaan?

Wij zien al te vaak dat bedrijven het debiteurenbeheer voeren via het downloaden van een excelbestand en dit bestand bewerken. U kunt zich voorstellen dat dit bij meer dan 100 debiteuren leidt tot onoverzichtelijkheid. Bovendien dient u alle acties handmatig op te pakken waarbij de kans groot is dat taken vergeten worden. Met meerdere personen aan zo’n excelbestand werken vergroot de foutgevoeligheid nog meer.

Lees hier onze artikelen over credit management software.

Kenmerken credit management software

Bovendien is het mogelijk de credit management software uit te breiden met de modules kredietinformatie en kredietverzekering. Met kredietinformatie kunt u direct de kredietwaardigheid van prospects en klanten checken. Lees bij onze oplossingen ook meer over wat u kunt doen om uw debiteurenbeheer te optimaliseren

Toegevoegde waarde Xolv

Wij weten als geen ander hoe wij uw debiteurenbeheerproces kunnen optimaliseren. Dit is een belangrijke voorwaarde bij het inrichten en implementeren van credit management software. Wij onderhandelen voor u de beste voorwaarden uit en begeleiden u bij de implementatie en gedurende de looptijd.