Duitslanddag: dé dag over zakendoen in Duitsland. Bent u erbij?

Gepubliceerd op 21/09/2016

Op donderdag 29 september a.s. organiseert de Duits-Nederlandse Handelskamer in samenwerking met Euler Hermes de Duitslanddag. Een informatiebijeenkomst voor Nederlandse ondernemers, om zich te oriënteren op de mogelijkheden van zakendoen in Duitsland. Maar ook voor diegene die hun bestaande activiteiten bij de oosterburen willen uitbreiden.

De eerste editie (met ruim 800 bezoekers) was een groot succes! Ook dit jaar kent het veelzijdige programma inspirerende sprekers en infosessies en is er volop de gelegenheid om te netwerken.

Programma

De eerste editie (met ruim 800 bezoekers) was een groot succes! Ook dit jaar is het programma weer veelzijdig: een beursvloer met circa 45 stands, een plenair programma met inspirerende sprekers, 12 workshops en 15 infosessies.

Plenair

Het plenaire programma bestaat uit panelgesprekken, presentaties en een afsluitende quiz. De dag start om 09.30 uur met een expertvisie op zakendoen in Duitsland. Om 12.15 uur wordt een speciaal voor deze dag uitgevoerde studie ‘Trading with Germany and neighbors: top 10 tips for boosting Dutch exports’ gepresenteerd, gevolgd door een middagpanel met ondernemers die succesvol zijn op de Duitse markt. Aan het eind van de dag wordt gestreden om de titel Duitslandexpert.

Workshops (let op: vooraf aanmelden!)

Een greep uit het ruime aanbod: E-health in Duitsland, relevante politieke ontwikkelingen, kansen in de infrastructuur en de belangrijkste clausules in uw leveringscontracten. De 12 sessies duren ieder 45 minuten. In vier rondes vinden steeds drie workshops parallel plaats.

Infosessies

Dit zijn korte informatieve presentaties door Duitslandexperts, die gedurende de Duitslanddag op podia op de beursvloer plaatsvinden. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. De infosessies zijn verdeeld over drie thema’s: cultuur & communicatie, marketing & sales en fiscaal & juridisch. Concrete onderwerpen zijn ‘culturele verschillen in de bouw’, ‘Sales in Duitsland – hoe het niet moet’, en ‘factureren en incasseren in Duitsland’.

Voor het volledige programma, zie www.duitslanddag.nl 

Bestel uw kaarten via Xolv

De Duitslanddag vindt plaats op 29 september a.s. in De Fabrique in Utrecht. De deelname is in kostenloos. Wilt u kaarten bestellen, neem contact met ons op.

Meer weten? Neem contact op.