Factoring en crowdfunding, iets voor uw organisatie?

Gepubliceerd op 23/11/2018

Met name voor MKB-bedrijven is het steeds lastiger om financiering van traditionele banken te krijgen. Bij factormaatschappijen en crowdfunding organisaties kunnen ze vaak wel terecht. De laatste jaren zijn er op de markt tientallen van dit soort partijen gekomen. Veel keuze dus zou u zeggen, maar daarin schuilt meteen het gevaar. Xolv kan u hierin begeleiden.

Trends in werkkapitaalfinanciering

Vroeger waren vooral de banken actief in het financieren van werkkapitaal bij zowel bedrijven in het MKB-segment als het grootbedrijf. Als gevolg van de Bazelse Akkoorden en strenge interne ratingmodellen, stellen banken steeds strengere eisen aan MKB-bedrijven. Steeds vaker moeten zij hierdoor ‘nee’ zeggen tegen een financieringsaanvraag. Sinds de financiële crisis zijn er daarom veel nieuwe alternatieve financieringsmaatschappijen ontstaan, zoals factormaatschappijen en crowdfunders. Zij voeren tegenwoordig de boventoon.

Juiste keuze maken

Sinds de crisis zijn er tientallen factormaatschappijen maar ook crowdfunding organisaties nieuw op de markt. Veel keuze dus, wat het tegelijk lastig maakt. Want waar let u precies op bij het selecteren van de juiste partij? Xolv Finance kan u hierin adviseren. Op basis van een grondige analyse van uw situatie, behoefte en wensen stellen wij een financieringsvoorstel op, gebaseerd op reële cijfers. Daarna zoeken wij de beste partijen voor u uit, om zo tot een goede keuze te komen. Behalve de cijfers, wordt ook gekeken naar voorwaarden en zekerheden die de financieringsmaatschappijen stellen. Hieronder leggen wij u aan de hand van infographics uit hoe factoring en crowdfunding werkt.

Hoe werkt factoring?

Hoe werkt crowdfunding

Is factoring of crowdfunding iets voor uw onderneming of wilt u meer informatie hierover? Neem contact op met de financieringsspecialisten van Xolv Finance via info@xolv.nl of 073 – 8200295.

Meer weten? Neem contact op.