FGHS sluit nieuwe overeenkomst met Euler Hermes en Xolv

Gepubliceerd op 19/04/2016

De vereniging van Fabrikanten en Groothandelaren in Sportbenodigdheden (FGHS) ontwikkelde in samenwerking met Euler Hermes en Xolv een nieuwe branchepolis kredietverzekering.

Kredietverzekering geen overbodige luxe

Gezien de negatieve ontwikkelingen in de retailsector lijkt een kredietverzekering geen overbodige luxe. Daarom vroeg Dirk Vinken van FGHS aan Xolv om een maatwerk kredietverzekering te ontwikkelen die aansluit bij de branche-specifieke behoeften van de FGHS-leden.

Euler Hermes, al jarenlang partner van FGHS, wilde de FGHS branchepolis kredietverzekering graag nieuw leven in blazen.

Stel op basis van uw betalingservaring limieten vast

Om zoveel mogelijk van uw afnemers in dekking te kunnen nemen, geeft de FGHS-branchepolis u de mogelijkheid om op basis van uw eigen betalingservaringen limieten vast te stellen. Daarnaast heeft Euler Hermes een database met financiële gegevens van meer dan 50 miljoen afnemers wereldwijd.

Voordat u zaken doet met een nieuwe klant is het belangrijk om te weten of deze kredietwaardig is. Eventuele betalingsrisico’s worden dan inzichtelijk.

Waarborg de continuïteit van uw onderneming

Heeft u dekking op een klant en betaalt deze uw vordering niet? Dan incasseert FGHS en/of Euler Hermes uw openstaande vordering. Mocht dat niet lukken, dan keert Euler Hermes uw vordering uit, inclusief de gemaakte incassokosten. Hiermee is de continuïteit van uw onderneming te allen tijde gewaarborgd.

Met de FGHS-branchepolis kredietverzekering is het ook makkelijker om uw werkkapitaal te financieren. Op basis van verzekerde orders en debiteurenvorderingen heeft Xolv met 2 gerenommeerde financieringsmaatschappijen oplossingen voor het financieren van werkkapitaal ontwikkeld. Naast debiteuren- en voorraadfinanciering is de inkoopfinanciering voor FGHS leden uniek.

Wij informeren u graag

Xolv informeert u graag over de FGHS-branchepolis kredietverzekering en brengt graag geheel vrijblijvend een offerte voor u uit. Indien u meer wilt weten over de financieringsmogelijkheden van uw werkkapitaal maken we graag een persoonlijke afspraak met u.

Meer weten? Neem contact op.