Haal meer uit uw algemene voorwaarden

Gepubliceerd op 03/11/2014

Vanuit het oogpunt van creditmanagement is het verstandig uw voorwaarden te laten screenen op sancties bij het te laat betalen. Xolv biedt u nu, in samenwerking met onze partner Bierens Incasso Advocaten, een gratis en vrijblijvende inventarisatie van de actualiteit van uw algemene voorwaarden.

Indien u nog geen algemene voorwaarden heeft, kunnen wij zorgen dat deze voor u op maat gemaakt worden. Hieraan zijn uiteraard wel kosten verbonden. Dit geldt uiteraard ook in het geval dat uw algemene voorwaarden na inventarisatie aangepast dienen te worden.

Het belang van geactualiseerde voorwaarden

Uw organisatie kan zonder geactualiseerde voorwaarden met extra kosten of andersoortige claims worden geconfronteerd. Bovendien loopt u door het gebruiken van gedateerde of gebrekkige voorwaarden een hoop voordelen mis. Sinds juli 2012 is het, door de invoering van een nieuwe wet, mogelijk om deze boetes op een voor de tegenpartij bindende wijze vast te leggen.

Algemene voorwaarden en export

Minstens zo belangrijk is dat u in uw algemene voorwaarden kunt regelen dat, indien u contracteert met een buitenlandse partij en daarmee een geschil ontstaat, u in Nederland kunt procederen. Op deze manier blijft het Nederlandse recht van toepassing op uw geschil en wordt voorkomen dat u door een voor u onbekende buitenlandse advocaat moet worden bijgestaan in een zaak waarop het buitenlandse recht van toepassing is. Als u in Nederland kunt procederen, zult u ook zien dat de zaak daarmee een stuk sneller met de tegenpartij kan worden geregeld. Zo kan met goede algemene voorwaarden een langlopende buitenlandse procedure voorkomen worden.

Meer weten? Neem contact op.