Historisch lage olieprijs, wat levert die op?

Gepubliceerd op 08/02/2016

De olieprijs blijft naar verwachting nog lang zo laag. De groei in China stagneert. Door oorlog en onrust vindt er op grote schaal oliedump plaats in het Midden-Oosten. Hierdoor slinken de toch al enorme strategische voorraden nauwelijks. De VS heeft zich met schaliewinning verzekerd van nieuwe eigen toevoer. En groene energie is in opmars.

De oliehandel zit nog ruim in zijn voorraden, maar de marges worden wel kleiner. Spannend is of de kortingen de handelsprijzen zullen volgen.

Wat betekent dit voor u?

Voor het MKB pakt het dalen van de olieprijs over het algemeen gunstig uit. De minder hoge uitgaven aan brandstof hebben een directe impact op het werkkapitaal. Hoe gaan ondernemers die ruimte slim aanwenden?

Leveranciers sneller betalen lijkt niet de eerste keuze, maar kan op den duur zeer positief uitpakken. Het stipte betalen zal de speurders van de kredietbeoordelaars niet ontgaan.

Lever tijdig informatie aan uw kredietverzekeraar

Tijdig financiële informatie over je eigen bedrijf verstrekken aan kredietverzekeraars wordt steeds belangrijker. Zo zijn ze beter in staat een goede beoordeling van je bedrijf te maken en kunnen zij vaak hogere kredietlimieten aan je leveranciers afgeven. Dat betekent dat je ook van je leverancier meer kredietruimte zult krijgen! Leverancierskrediet wordt in de toekomst een nog belangrijker financieringsinstrument.

Meer weten? Neem contact op.