Inkoop- en voorraadfinanciering: laat geld voor u werken in plaats van stilstaan!

Gepubliceerd op 03/06/2015

Middels een adequate financiering op de voorraad van de onderneming, is deze in staat haar leveranciers sneller te betalen en hierdoor inkoopkortingen te bedingen. Verder zorgt een goede voorraadpositie ten behoeve van de afnemers tot een sterkere marktpositie ten opzichte van de concurrentie.

Voorraadfinanciering vindt altijd plaats in combinatie met debiteurenfinanciering. Voorraadfinanciering gaat tot  maximaal 80% van de betaalde voorraad.


Voor welke bedrijven is voorraadfinanciering interessant?

  • Bedrijven met een minimale omzet van 10 miljoen euro en/of een financieringsbehoefte van 500.000 euro op basis van de aanwezige voorraden;
  • Bedrijven met grote voorraden;
  • Bedrijven die snel groeien;
  • Bedrijven die goederen langdurig opslaan;
  • Bedrijven met veel waarde in de voorraad;

Inkoopfinanciering

Hierbij stelt de financier op basis van concrete verkooporders middelen beschikbaar waarmee de onderneming zijn inkoop kan financieren. Denk hierbij aan LC’s, CAD’s en garanties. Inkoopfinanciering is geschikt voor (importerende) handelsbedrijven die inkopen op basis van verkooporders. Inkoopfinanciering vindt altijd plaats in combinatie met factoring van de debiteuren en voorraadfinanciering. Hiermee is het volledige bedrijfsproces van inkoop tot en met verkoop afgedekt.

Een variant of beter gezegd uitbreiding van factoring is inkoopfinanciering.

Meer weten? Neem contact op.