Optimaliseer uw debiteurenbeheer!

Gepubliceerd op 09/12/2014

Het optimaliseren van werkkapitaal is niet alleen noodzakelijk voor de continuïteit van uw onderneming maar ook als u wilt groeien. Voorheen waren banken best bereid om uw werkkapitaal te financieren maar dat wordt steeds lastiger en vooral ook kostbaar.

Voor veel ondernemingen is debiteurenbeheer nog steeds een bijzaak, een noodzakelijk kwaad. Vaak moet iemand van de administratie of financiële afdeling het er bij doen. En dat terwijl veel mensen debiteurenbeheer een lastige klus vinden. Debiteurenbeheer is echter een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsvoering. U moet daar meer dan voldoende tijd voor vrijmaken!

Uw debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer staat niet op zichzelf en is niet alleen een onderdeel van de financiële afdeling. Het heeft raakvlakken met andere bedrijfsonderdelen zoals commercie. Al bij het aangaan van een nieuwe zakelijke relatie start debiteurenbeheer. Maak duidelijke afspraken over betalingen, algemene voorwaarden en leg deze goed vast. Wees duidelijk maar vooral ook consequent. Als een klant niet voor vervaldag betaalt is het goed om dit direct kenbaar te maken. Houd de cyclus kort en geef duidelijk aan dat u actie zult nemen als er niet betaald wordt.

De specialisten van Xolv kunnen u assisteren bij het optimaliseren van uw procedures op het gebied van debiteurenbeheer. Voor meerdere kleine en grote ondernemingen hebben wij deze processen reeds geoptimaliseerd. Wij helpen ook bij het implementeren van deze processen en trainen uw medewerkers. Ook als er tijdelijke ondersteuning gewenst is kunnen wij onze specialisten inzetten. Denk hierbij aan onderbezetting, wegwerken achterstanden, acute hulp bij ziekte of vakantie, etc.

Debiteurenbeheer uitbesteden

En als u geen tijd heeft om zelf debiteurenbeheer te voeren, u niet het juiste personeel ervoor heeft en u zich op uw ‘core business’ wilt focussen dan kan Xolv ook het gehele debiteurenbeheer voor u uitvoeren. Dat kan van afstand en tegen zeer aantrekkelijke tarieven. Geheel conform uw wensen en eisen, vanuit uw bedrijfsnaam.

Graag vertellen wij u meer over deze diensten!

Meer weten? Neem contact op.