Onderwerp: kredietverzekering

Tips kredietverzekering

Tips & Tricks kredietverzekering

Met een kredietverzekering krijg je toch je geld als je klanten openstaande facturen niet meer kunnen betalen. Daarmee bescherm je je bedrijf tegen non-betaling en voorkom je eigen betalingsproblemen of continuïteitsproblemen. Maar wat kan en mag je zelf doen onder de dekking van de polis? Let wel op: de termijnen die we beschrijven kunnen per polis en verzekeraar verschillen

Gepubliceerd op 03/06/2024

Arthur Schellekens

Arbeidsmarkt is een probleem

Arthur Schellekens, Country Manager Nederland bij Coface, werkt al 24 jaar bij de organisatie die wereldwijd ondernemers helpt bij het nemen van kredietbeslissingen. In Nederland werken er zo’n honderd professionals bij de kredietverzekeraar, wereldwijd zijn er duizenden werknemers die vanuit honderd landen opereren. De Franse organisatie is er ondanks de grootte in geslaagd overal hetzelfde DNA te creëren. Klanten merken aan alles dat de verzekeraar betrokken is bij hen, dat ze écht geholpen worden. De werksfeer is zeer prettig en er is een hoge bereidheid om samen te werken en successen te vieren. En dat is precies waarom Arthur Coface nooit heeft verlaten. 

Gepubliceerd op 21/05/2024

Wegwijs Xolv Verzekeraars

Wegwijs in de markt van garantiefaciliteiten via verzekeraars

Het zijn onzekere tijden, dus het is begrijpelijk dat er meer vraag is naar zekerheid. Het aantal faillissementen stijgt al geruime tijd. De grootste klappen vielen oorspronkelijk in de handels- en bouwnijverheid, maar inmiddels is het in alle sectoren doorgedrongen. Het is cruciaal dat bedrijven hun financiële positie nauwlettend in de gaten houden én passende maatregelen nemen om faillissement te voorkomen. Om zekerheid te bieden aan zowel kopers als fabrikanten van investeringsgoederen is er een belangrijk instrument: de financiële garantie. Werkkapitaal is van vitaal belang om je bedrijf draaiende te houden. Want een positief werkkapitaal betekent dat je bedrijf voldoende liquide middelen heeft om aan de verplichtingen te voldoen en operationeel te blijven. 

Gepubliceerd op 07/05/2024

Kredietlimiet afgewezen Xolv

Kredietlimiet afgewezen? Een garantie van de moedermaatschappij kan het juist zetje geven!

Stel dat de kredietverzekeraar geen dekking kan geven op de debiteur waarmee je zaken doet. Dan kan het lonen om een garantie van de moedermaatschappij te vragen en de limiet opnieuw te laten beoordelen. Kredietverzekeraars kunnen dan – door het garant staan van de moeder voor eventuele verliezen – een (hogere) limiet afgeven op de debiteur. 

Gepubliceerd op 06/03/2024

Risico's ondernemen vallen en opstaan

Leveren op krediet? Doe het slim!

Iedere ondernemer moet risico’s nemen, zeker in het begin. Maar naarmate de onderneming groeit, worden de risico’s groter en ook vaak minder inzichtelijk. Goede ondernemers weten de risico’s goed te managen. Maar helaas lukt dat niet altijd. Ondernemen is ook kunnen omgaan met tegenvallers, daarvan leren en weer doorgaan. Vallen en weer opstaan. En daarbij is het is essentieel om te leren van gemaakte fouten.

Gepubliceerd op 06/03/2024

Fred Soers Krediet

Door staatsgarantie toch krediet

Er is een regeling waardoor een bedrijf het onderpand kan vergroten, zodat financiers meer zekerheid krijgen in het proces voor het afsluiten van een lening. De Nederlandse regering staat garant voor de verstrekte BMKB-kredieten (ook wel bekend als Staatsgaranties). De bank kan de helft van de kredietaanvraag onderbrengen in een borgstellingskrediet, waardoor de staat voor 90% garant staat. Wat het doel daarvan is? Het stimuleren van de Nederlandse mkb’ers. Maar ook alternatieve geldverstrekkers mogen kredieten met staatsgarantie verstrekken. En dat brengt voor ondernemers absoluut voordelen met zich mee. 

Gepubliceerd op 07/11/2023

Check de kredietwaardigheid van klanten in 10 stappen

Weet jij met wie je zakendoet? Je zult nu misschien meteen denken ‘ja, natuurlijk weet ik dat!’, maar dat durven wij te betwijfelen. Zeker, je hebt bestaande klanten met wie je wellicht al jarenlang zaken doet. Zonder wanklanken. Ze betalen altijd op tijd en je vertrouwt erop dat dat zo blijft. Die klanten wensen we iedereen toe! Maar wat als er een kink in de kabel komt? Of als je met nieuwe klanten in zee gaat? Hoe kom je erachter of zij kredietwaardig zijn? Of er risico’s afgedekt moeten worden? Voorkomen blijft altijd beter dan genezen.

Gepubliceerd op 13/09/2023

Xolv Garantie Borgstelling

Goedkoop duurkoop? Niet altijd!

Zowel in de publieke als private sector kunnen klanten om een garantie of borgstelling vragen. Grote kans dat je meteen aan je bank denkt, logisch, want tot een paar jaar geleden was dat dé instelling waar je moest zijn. Maar tijden veranderen, er zijn nieuwe garantieverstrekkers op de markt. En dat is het overwegen meer dan waard! Vanwege de kosten, maar er zijn meer voordelen.

Gepubliceerd op 08/08/2023

Xolv kredietverzekering

Een kredietverzekering zonder dekking? Hoe dan? 

Het is een uitdaging om een goede balans te vinden tussen het accepteren van nieuwe klanten en het beperken van de financiële risico’s. Nieuwe klanten zijn natuurlijk essentieel voor de groei van je bedrijf. Maar hoe weet je of een bedrijf betrouwbaar genoeg is om zaken mee te doen? En hoe werken je afdelingen debiteurenbeheer en sales optimaal samen? De acceptatie en bewaking van je klanten is een essentieel onderdeel van je bedrijfsvoering, omdat:

Gepubliceerd op 08/05/2023

Moet ik dat wel doen, zo’n kredietverzekering?

Er komt een punt dat je als ondernemer weet dat je iets ‘moet’ met het verzekeren van krediet. In ieder geval als je aan andere bedrijven verkoopt en op krediet levert. Je wilt er gewoon zeker van zijn dat te late betalingen (of erger nog: non-betalingen) de gezondheid van jouw bedrijf aantasten. Want dat is iets om ’s nachts wakker van te liggen. Jij moet tenslotte ook gewoon jouw leveranciers betalen. En nog zoveel meer…

Gepubliceerd op 03/05/2023