Onderwerp: kredietverzekering

Xolv kredietverzekering

Een kredietverzekering zonder dekking? Hoe dan? 

Het is een uitdaging om een goede balans te vinden tussen het accepteren van nieuwe klanten en het beperken van de financiële risico’s. Nieuwe klanten zijn natuurlijk essentieel voor de groei van je bedrijf. Maar hoe weet je of een bedrijf betrouwbaar genoeg is om zaken mee te doen? En hoe werken je afdelingen debiteurenbeheer en sales optimaal samen? De acceptatie en bewaking van je klanten is een essentieel onderdeel van je bedrijfsvoering, omdat:

Gepubliceerd op 08/05/2023

Moet ik dat wel doen, zo’n kredietverzekering?

Er komt een punt dat je als ondernemer weet dat je iets ‘moet’ met het verzekeren van krediet. In ieder geval als je aan andere bedrijven verkoopt en op krediet levert. Je wilt er gewoon zeker van zijn dat te late betalingen (of erger nog: non-betalingen) de gezondheid van jouw bedrijf aantasten. Want dat is iets om ’s nachts wakker van te liggen. Jij moet tenslotte ook gewoon jouw leveranciers betalen. En nog zoveel meer…

Gepubliceerd op 03/05/2023

In 4 stappen uw kredietlimiet verhogen

Steeds vaker en intensiever bemiddelen wij voor het krijgen van een hogere dekking voor onze relaties. Doordat de economie aan het herstellen is en de prijzen aan het stijgen zijn, zien we dat hier steeds meer behoefte aan is. In deze blog leest u welke stappen nodig zijn om een verhoging en een zogenoemde Top-Up limiet, een aanvullende kredietlimiet, aan te vragen.

Gepubliceerd op 07/03/2023

Omzetpolis kredietverzekering: niet langer een must! 

Exporteurs vragen meer en meer ondersteuning bij het incasseren van betalingen en afdekken van risico’s. De belangrijkste partners zijn nog steeds de banken, export verenigingen en kredietverzekeraars. Naast de traditionele kredietverzekeringspolis (de zogenoemde omzetpolis) zijn er de afgelopen jaren veel nieuwe producten ontwikkeld. Zowel bestaande als nieuw toegetreden verzekeraars zoeken naar mogelijkheden om de nog altijd grote groep onverzekerde bedrijven aan zich te binden. Of juist naar mogelijkheden om bestaande verzekerden nog beter van dienst te zijn. Die ontwikkeling op de kredietverzekeringsmarkt leidt tot steeds meer innovatieve producten op maat.

Gepubliceerd op 06/02/2023

Fraude

Wat doe je tegen fraude? 9 tips om fraude te voorkomen

Zodra je fraude in je onderneming constateert, ben je natuurlijk vaak al te laat. En dan komen derden vaak vertellen wat je anders had kunnen en moeten doen. Daar heb je niets meer aan. Voorkomen is beter dan genezen! Maar fraudeurs worden steeds inventiever om (vaak) ongezien geld of middelen te vervreemden. Je kunt interne én externe fraude verzekeren. Mocht het dan, ondanks de tips in dit artikel, nog eens voorkomen… dan beperk je tenminste de schade.

Gepubliceerd op 06/02/2023

Onderhandeling

Onderhandelen kan!

Regeren is vooruitzien. Het is een oud gezegde, maar gaat nog steeds op. Zeker in deze onzekere tijd en zeker voor de relatie met de financiers. In het traject van de aanvraag, de offerte en uiteindelijk het tekenen voor een financieringsovereenkomst, zijn er een groot aantal zaken waar je op moet anticiperen. En waar je over kunt onderhandelen.

Gepubliceerd op 17/01/2023

Xolv Eindejaarstips

Wat moet je nog doen in 2022? Zeven tips voor maximaal voordeel

Langzaam maar zeker gaan we de balans opmaken: wat heeft 2022 gebracht, wat kan er beter in 2023, heb je je doelen behaalt, waar moet er bijgestuurd worden? Kun je groeien of maak je juist pas op de plaats? Wat je in ieder geval dit jaar nog kunt doen is deze zeven tips tot je nemen. Dan weet je meteen wat je nog kunt doen (of juist laten) om maximaal financieel voordeel te halen uit je kredietverzekeringspolis of je financiering. Dan kun je dat ook weer afvinken!

Gepubliceerd op 08/11/2022

Openstaande Facturen

Help, mijn klant betaalt niet!

Vanaf 1 oktober moeten uitgestelde belastingen weer worden betaald en zullen onterechte NOW-uitkeringen moeten worden terugbetaald. Geld lenen is niet langer gratis en daardoor kunnen betalingsproblemen snel toenemen. Ook omdat de economische groei terugvalt. Bedrijven genereren minder inkomsten. Ze proberen hun liquiditeitspositie op te rekken door betaling van hun facturen uit te stellen.

Gepubliceerd op 04/10/2022

Krediet

Waarom juist nu kiezen voor een  kredietverzekering?

De uitleg is vrij simpel, repareer het dak als de zon schijnt. Wie kent deze uitdrukking niet? De economie is na de coronadip enorm aangetrokken en bedrijven leveren mooie cijfers op over 2021. Faillissementen liggen op een historisch laag niveau en kredietverzekeraars accepteren veel risico’s.

Gepubliceerd op 06/09/2022

recessie

Zo blijft u met vertrouwen handelen tijdens aankomende recessie

De kans dat de Nederlandse economie in een recessie terechtkomt stijgt, zeggen ABN AMRO en Rabobank. Volgens de economen van de banken zijn de hoge inflatie, verstopte leveringsketens, rentestijgingen, personeelstekort en lockdowns in China de boosdoeners. In dit artikel bespreken we de gevolgen van deze milde recessie en hoe u met vertrouwen kunt blijven handelen met uw klanten en leveranciers.

Gepubliceerd op 22/06/2022