Onderwerp: kredietverzekering

recessie

Zo blijft u met vertrouwen handelen tijdens aankomende recessie

De kans dat de Nederlandse economie in een recessie terechtkomt stijgt, zeggen ABN AMRO en Rabobank. Volgens de economen van de banken zijn de hoge inflatie, verstopte leveringsketens, rentestijgingen, personeelstekort en lockdowns in China de boosdoeners. In dit artikel bespreken we de gevolgen van deze milde recessie en hoe u met vertrouwen kunt blijven handelen met uw klanten en leveranciers.

Gepubliceerd op 22/06/2022

Liquiditeitsproblemen

Liquiditeitsproblemen in de zomermaanden – Hoe wapent u zich?

De vakantieperiode breekt aan. Veel bedrijven komen juist in deze zomermaanden in de liquiditeitsproblemen. Nu misschien nog wel meer dan de afgelopen (corona)jaren. Meerdere reden zijn hiervoor te vinden. Denk aan de steunmaatregelen van de overheid die zijn stopgezet, de grondstofprijzen die de pan uitreizen, de enorm gestegen energiekosten, de personeelstekorten, de inflatie die op een gevaarlijk hoog niveau is, het dalende consumentenvertrouwen en de recessie die op de loer ligt. In dit artikel leggen we uit waar de zomerse liquiditeitsproblemen vandaan komen en, nog belangrijker, hoe u zich daartegen kunt wapenen.

Gepubliceerd op 20/06/2022

kredietverzekering

Benut uw kansen met een kredietverzekering

De meeste mensen denken bij een kredietverzekering aan het afdekken van debiteurenrisico’s. Maar eigenlijk gaat het bij een kredietverzekering veel meer om het vermijden van deze debiteurenrisico’s. Sterker nog, het is een mooi instrument om kansen te benutten! In dit artikel laten we zien dat u met een kredietverzekering een goede tool in handen heeft om uw onderneming te laten groeien.

Gepubliceerd op 16/05/2022

limietmogelijkheden kredietverzekeraar

Extra limietmogelijkheden bij een tweede kredietverzekeraar

Als gevolg van de gestegen grondstofprijzen, transportkosten, steeds maar oplopende inflatie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne komt er steeds meer druk te staan op de kredietlimieten. Als we de vele onheilspellende berichten mogen geloven is het nu meer dan ooit noodzaak om uw dekking op het juiste niveau te houden. Wordt uw kredietlimiet toch verlaagd, dan kunt u hier iets aan doen. In dit artikel leest u de mogelijkheden van het aanvragen van een Top-up limiet bij een tweede verzekeraar.

Gepubliceerd op 19/04/2022

geen politieke risicodekking

Wel of geen politieke risicodekking in uw kredietverzekeringscontract?

Xolv krijgt veel vragen of er nu sprake is van politieke risicodekking als gevolg van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Een makkelijke vraag, maar een wat gecompliceerd antwoord. In dit artikel geven wij een zo helder mogelijk antwoord op deze vraag.

Gepubliceerd op 21/03/2022

Online alerts

Stel deze online alerts in en blijf op de hoogte van uw kredietverzekering

Door de verdergaande digitalisering communiceren kredietverzekeraars steeds meer online met haar relaties. In dit artikel geven wij een overzicht van meldingen, berichten en waarschuwingen in uw online klantportaal die betrekking hebben op uw kredietverzekering. In het online klantportaal kunt u zelf instellen hoe u wilt dat de kredietverzekeraar u op de hoogte houdt. Vaak is dit per mail, online of allebei.

Gepubliceerd op 16/02/2022

klanten: Dirk Schaffrath TCK

Dirk Schaffrath, Eigenaar-Directeur TCK Sports Group: ‘Als importeur moet je klanten iets extra’s bieden’

In 1993 ging Dirk (51), de oudste zoon van Guido Schaffrath, op 23-jarige leeftijd aan de slag in het bedrijf van zijn vader. In eerste instantie om de voorraad, orders en facturering te automatiseren. Hij kreeg daarvoor cart blanche van zijn vader, die zelf gewend was om nog alles op papier te doen. Xolv is onder de indruk hoe het bedrijf nu, dankzij vergevorderde automatisering, fabrikanten en retailers unieke toegevoegde waarden biedt.

Gepubliceerd op 11/02/2022

kredietverzekering met polismanager

Manage uw kredietverzekering met de Polismanager!

Het automatiseren van werkprocessen is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Alles moet sneller, efficiënter en foutloos. Ook op het gebied van credit management, financieren en kredietverzekeringen zijn processen vergaand geautomatiseerd. Hierbij is het ook mogelijk om systemen van meerdere partijen aan elkaar te koppelen via API’s en interfaces. Paul van Uden, algemeen directeur van Xolv, legt uit hoe Xolv met behulp van de Polismanager haar steentje heeft bijgedragen aan de automatisering van werkprocessen van kredietverzekeringen. Naast dat de Polismanager de werkprocessen van de kredietverzekering automatiseert, wisselt deze ook informatie uit tussen de kredietverzekeraar, de verzekerde onderneming en Xolv.

Gepubliceerd op 10/02/2022

Grote deal kredietverzekering

Waarom het verstandig is om ook eenmalige transacties te verzekeren

Er was een tijd dat verzekeraars alleen de gehele omzet van een onderneming verzekerden. Later werd het mogelijk een splitsing te maken tussen binnen- en buitenland en nu kunnen organisaties ook enkele of zelfs één afnemer of transactie verzekeren. Waarom dit in sommige gevallen verstandig is, leest u in dit artikel.

Gepubliceerd op 18/01/2022

Zeven eindejaarstips voor uw kredietverzekering

Wat moet u in 2021 nog doen of juist niet doen om maximaal (financieel) voordeel te halen uit uw kredietverzekeringspolis of financiering? Zeven eindejaartips die zeker de moeite waard zijn.

Gepubliceerd op 19/12/2021