Onderwerp: kredietverzekering

Xolv Eindejaarstips

Wat moet je nog doen in 2022? Zeven tips voor maximaal voordeel

Langzaam maar zeker gaan we de balans opmaken: wat heeft 2022 gebracht, wat kan er beter in 2023, heb je je doelen behaalt, waar moet er bijgestuurd worden? Kun je groeien of maak je juist pas op de plaats? Wat je in ieder geval dit jaar nog kunt doen is deze zeven tips tot je nemen. Dan weet je meteen wat je nog kunt doen (of juist laten) om maximaal financieel voordeel te halen uit je kredietverzekeringspolis of je financiering. Dan kun je dat ook weer afvinken!

Gepubliceerd op 08/11/2022

Openstaande Facturen

Help, mijn klant betaalt niet!

Vanaf 1 oktober moeten uitgestelde belastingen weer worden betaald en zullen onterechte NOW-uitkeringen moeten worden terugbetaald. Geld lenen is niet langer gratis en daardoor kunnen betalingsproblemen snel toenemen. Ook omdat de economische groei terugvalt. Bedrijven genereren minder inkomsten. Ze proberen hun liquiditeitspositie op te rekken door betaling van hun facturen uit te stellen.

Gepubliceerd op 04/10/2022

Krediet

Waarom juist nu kiezen voor een  kredietverzekering?

De uitleg is vrij simpel, repareer het dak als de zon schijnt. Wie kent deze uitdrukking niet? De economie is na de coronadip enorm aangetrokken en bedrijven leveren mooie cijfers op over 2021. Faillissementen liggen op een historisch laag niveau en kredietverzekeraars accepteren veel risico’s.

Gepubliceerd op 06/09/2022

recessie

Zo blijft u met vertrouwen handelen tijdens aankomende recessie

De kans dat de Nederlandse economie in een recessie terechtkomt stijgt, zeggen ABN AMRO en Rabobank. Volgens de economen van de banken zijn de hoge inflatie, verstopte leveringsketens, rentestijgingen, personeelstekort en lockdowns in China de boosdoeners. In dit artikel bespreken we de gevolgen van deze milde recessie en hoe u met vertrouwen kunt blijven handelen met uw klanten en leveranciers.

Gepubliceerd op 22/06/2022

Liquiditeitsproblemen

Liquiditeitsproblemen in de zomermaanden – Hoe wapent u zich?

De vakantieperiode breekt aan. Veel bedrijven komen juist in deze zomermaanden in de liquiditeitsproblemen. Nu misschien nog wel meer dan de afgelopen (corona)jaren. Meerdere reden zijn hiervoor te vinden. Denk aan de steunmaatregelen van de overheid die zijn stopgezet, de grondstofprijzen die de pan uitreizen, de enorm gestegen energiekosten, de personeelstekorten, de inflatie die op een gevaarlijk hoog niveau is, het dalende consumentenvertrouwen en de recessie die op de loer ligt. In dit artikel leggen we uit waar de zomerse liquiditeitsproblemen vandaan komen en, nog belangrijker, hoe u zich daartegen kunt wapenen.

Gepubliceerd op 20/06/2022

kredietverzekering

Benut uw kansen met een kredietverzekering

De meeste mensen denken bij een kredietverzekering aan het afdekken van debiteurenrisico’s. Maar eigenlijk gaat het bij een kredietverzekering veel meer om het vermijden van deze debiteurenrisico’s. Sterker nog, het is een mooi instrument om kansen te benutten! In dit artikel laten we zien dat u met een kredietverzekering een goede tool in handen heeft om uw onderneming te laten groeien.

Gepubliceerd op 16/05/2022

limietmogelijkheden kredietverzekeraar

Extra limietmogelijkheden bij een tweede kredietverzekeraar

Als gevolg van de gestegen grondstofprijzen, transportkosten, steeds maar oplopende inflatie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne komt er steeds meer druk te staan op de kredietlimieten. Als we de vele onheilspellende berichten mogen geloven is het nu meer dan ooit noodzaak om uw dekking op het juiste niveau te houden. Wordt uw kredietlimiet toch verlaagd, dan kunt u hier iets aan doen. In dit artikel leest u de mogelijkheden van het aanvragen van een Top-up limiet bij een tweede verzekeraar.

Gepubliceerd op 19/04/2022

geen politieke risicodekking

Wel of geen politieke risicodekking in uw kredietverzekeringscontract?

Xolv krijgt veel vragen of er nu sprake is van politieke risicodekking als gevolg van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Een makkelijke vraag, maar een wat gecompliceerd antwoord. In dit artikel geven wij een zo helder mogelijk antwoord op deze vraag.

Gepubliceerd op 21/03/2022

Online alerts

Stel deze online alerts in en blijf op de hoogte van uw kredietverzekering

Door de verdergaande digitalisering communiceren kredietverzekeraars steeds meer online met haar relaties. In dit artikel geven wij een overzicht van meldingen, berichten en waarschuwingen in uw online klantportaal die betrekking hebben op uw kredietverzekering. In het online klantportaal kunt u zelf instellen hoe u wilt dat de kredietverzekeraar u op de hoogte houdt. Vaak is dit per mail, online of allebei.

Gepubliceerd op 16/02/2022

klanten: Dirk Schaffrath TCK

Dirk Schaffrath, Eigenaar-Directeur TCK Sports Group: ‘Als importeur moet je klanten iets extra’s bieden’

In 1993 ging Dirk (51), de oudste zoon van Guido Schaffrath, op 23-jarige leeftijd aan de slag in het bedrijf van zijn vader. In eerste instantie om de voorraad, orders en facturering te automatiseren. Hij kreeg daarvoor cart blanche van zijn vader, die zelf gewend was om nog alles op papier te doen. Xolv is onder de indruk hoe het bedrijf nu, dankzij vergevorderde automatisering, fabrikanten en retailers unieke toegevoegde waarden biedt.

Gepubliceerd op 11/02/2022