Onderwerp: werkkapitaalfinanciering

Help, de supply-chain zit verstopt!

Sinds het uitbreken van de coronapandemie in maart 2020 staat de wereld op zijn kop. In de eerste maanden brak er grote paniek uit. De algemene gedachte was dat de economie tot stilstand zou komen, er massaontslagen zouden vallen en het aantal faillissementen tot recordhoogte zou stijgen. Dit bleek reuze mee te vallen. Wel ontstonden er in de wereldwijde ketens opstoppingen doordat eerst de vraag wegviel, maar niet veel later weer aantrok. In dit artikel leest u onze visie op deze ontwikkelingen en hoe u kunt beschikken over voldoende werkkapitaal om uw onderneming maximaal te laten groeien.

Gepubliceerd op 08/12/2021

Kredietverzekering belangrijk instrument om handel te faciliteren

Nederland is van oudsher een land van handelaren. Tegenwoordig houdt een groot deel van de mkb-bedrijven zich bezig met handel. Dit houdt in dat zij in veel gevallen niet zelf produceren, of dat ze in ieder geval een aanzienlijk deel van hun product ergens anders laten produceren. Deze bedrijven kopen producten in nadat ze de orders hebben ontvangen, maar soms ook al daarvoor, waardoor ze bewust enig voorraadrisico lopen. Kredietverzekeringen kunnen een belangrijke rol spelen om te voorkomen dat de handel stil komt te liggen. In dit artikel leggen wij uit hoe een kredietverzekering de handel bespoedigt en ervoor zorgt dat de financiering makkelijker gaat.

Gepubliceerd op 19/11/2021

(Her)financieren in 6 stappen

Voorheen ging de ondernemer bij een kredietvraag met zijn laatste jaarrapport, en vaak vergezeld van zijn accountant, naar de huisbank. Na enkele weken ontving de ondernemer een contract ter ondertekening of in het meest negatieve geval een afwijzing. Veel alternatieven waren er niet. Het Nederlandse financieringslandschap wordt echter steeds diverser. Van 4 grootbanken en een verloren leasemaatschappij begin deze eeuw, naar meer dan 100 aanbieders -groot en klein- op dit moment. En er komen nog bijna wekelijks nieuwe aanbieders op de markt. Hoe een (her)financieringstraject eruitziet bij Xolv Finance legt Fred Soers in dit artikel uit.

Gepubliceerd op 20/10/2021

Wees voorbereid op het einde van de COVID-19 steun

De meeste ondersteunende cororamaatregelen zijn recent beëindigd of eindigen begin oktober. In dit artikel werpen we een blik op de toekomst. Waar moet u opletten bij het terugbetalen van de steunmaatregelen en wat kunt u eraan doen om grip te houden op uw liquiditeit?

Gepubliceerd op 24/09/2021

Factoring: 5 verschillende varianten

Wanneer we het over werkkapitaalfinanciering hebben valt vaak de term factoring. Factoring is in de kern een debiteurenfinanciering, maar wat u zich wellicht niet realiseert, is dat er vele vormen van factoring zijn. In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende varianten.

Gepubliceerd op 24/06/2021

4 vormen van alternatieve financiering

Tot zo’n beetje het begin van deze eeuw was het gebruikelijk voor een onderneming om voor haar kredietbehoefte aan te kloppen bij de bank waar zij ook haar betalingsverkeer had ondergebracht. Inmiddels is dit wel anders en zijn er vele andere manieren om aan financiering te komen. In dit artikel geven we een overzicht van de vier meest bekende vormen van alternatieve financiering.

Gepubliceerd op 22/06/2021

4 voordelen van het ‘stapelen’ van financieringen

Traditiegetrouw zijn bedrijven gewend hun financieringen onder te brengen bij één financiële partij. Vandaar ook de term ‘huisbank’. Dit heeft heldere voordelen: alles onder één dak, één aanspreekpunt en geen gedoe met verschillende contractpartijen. In de meest simpele vorm brengt een bedrijf de volledige financieringsbehoefte onder in één rekening-courant krediet van de bank. In dit artikel kijken we naar alternatieven en bespreken we de voordelen van het spreiden van financiering bij meerdere partijen, het zogenoemde ‘stapelen’.

Gepubliceerd op 21/06/2021

Zo maakt u een post-corona financieringsplan

Na een periode waarin een deel van de economie heeft stilgestaan moet uw bedrijf zich weer voorbereiden op het nieuwe normaal. Door de liquiditeitspositie in kaart te brengen weet u wat de levensvatbaarheid van uw onderneming is. Xolv helpt u met het opstellen van een post-corona financieringsplan die de verwachte kosten en inkomsten inventariseert. Hiermee creëert u inzicht in de financiële status van uw onderneming.

Gepubliceerd op 19/05/2021

Wat kost factoring? Alle kosten op een rijtje

Factoring is een alternatieve financiering voor ondernemers en is de laatste 10 jaar in populariteit gegroeid. Steeds meer bedrijven maken hier gebruik van en als logisch gevolg is ook het aantal aanbieders toegenomen. In deze blog geven wij inzicht in waar u op moet letten bij het kiezen van een factoringpartij en hoe de kosten van factoring zijn opgebouwd.

Gepubliceerd op 19/04/2021

Wat is werkkapitaal en hoe berekent u het?

Iedere gezonde organisatie is in het bezit van werkkapitaal. Maar wanneer uw bedrijf (te) veel geld in kas heeft, is dat niet per se goed. Door het werkkapitaal te berekenen ontdekt u hoeveel financiële speelruimte u heeft om investeringen te doen zonder extra vermogen aan te hoeven boren. In dit artikel vertellen we u meer over werkkapitaal en hoe u deze kunt berekenen om uw bedrijf financieel gezond te houden.

Gepubliceerd op 07/04/2021