5 voordelen van financiering met single risk kredietverzekering

Gepubliceerd op 17/01/2020

Niet zo lang geleden was het regelen van een bedrijfsfinanciering verrassend simpel. Je stapte met een lege portemonnee een bank binnen en met een volle weer naar buiten. Die tijden zijn voorbij. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer manieren om aan bedrijfsfinanciering te komen. Toch kijkt het gros van de ondernemers nog steeds niet verder dan de huisbankier, terwijl alternatieve financieringsvormen ook voordelen bieden. Zoals de combinatie tussen financiering en single risk kredietverzekering.

Risico’s zijn inherent aan ondernemen, al mag het natuurlijk niet onverantwoord worden. Zeker in een sector als de machinebouw kunnen bedrijven grote risico’s lopen. Het gaat dan om eenmalige projecten die aanzienlijke investeringen vereisen. Blijft betaling uit, dan kan die mooie order uitmonden in liquiditeitsproblemen. En misschien zelfs in een faillissement.

Maatwerk positief voor bedrijfsfinanciering

Een interessante oplossing is de combinatie van financiering en kredietverzekering. Die combinatie maakt het mogelijk om individuele contracten aan te gaan met zekerheid voor alle partijen. Deze zogenoemde single risk kredietverzekering is een maatwerkoplossing, die enerzijds een positief effect heeft op de financiering van uw bedrijf. Anderzijds geeft het uw financiële partners de benodigde zekerheid én laat het zien dat u aan alles hebt gedacht, waardoor u gezien wordt als betrouwbare partner.

Passende bescherming

De financier komt als belanghebbende op de maatwerkpolis, waarvan de dekking nauwkeurig is afgestemd op de specifieke kenmerken van het betreffende project. Het is dus geen traditionele kredietverzekering, maar een passende bescherming per contract.

Voordelen financiering met single risk kredietverzekering

De single risk oplossingen zijn ontstaan vanuit de markt. Steeds vaker kwam de vraag om slechts enkele debiteuren of zelfs maar één debiteur te verzekeren, waar het voorheen gebruikelijk was om de volledige debiteurenportefeuille af te dekken. Vanuit Xolv juichen wij het toe dat steeds meer verzekeraars deze maatwerkoplossingen aanbieden.

De vijf grootste voordelen van financiering met single risk kredietverzekering zetten we hieronder voor u op een rij.

1.Onvoorwaardelijke dekking
U bent voor de volledige duur van het contract verzekerd. De premie is van tevoren bekend. Dit maakt de gehele financiering van de opdracht eenvoudiger.

2. Niet opzegbaar
De dekking kan gedurende de looptijd van de polis niet opgezegd worden. Ook kunnen voorwaarden niet in uw nadeel worden gewijzigd.

3. Ook voor internationale contracten
Het maakt niet uit of u in eigen land of over de grens een fraaie order binnenhaalt. Daarbij biedt de verzekering ook dekking tegen zogenaamde politieke risico’s.

4. Gedekt tegen commerciële en politieke risico’s

Met onze oplossing bent u tot 36 maanden gedekt tegen het risico op non-betaling, commerciële en politieke risico’s en fabricage- en contractrisico’s. Bij een claim wordt de schade direct uitgekeerd.

5. Geen administratieve rompslomp

Dit product is speciaal ontworpen om een individueel contract voor de volledige duur in één keer af te dekken. Na de start van de polis is de administratie minimaal.

Benieuwd of bedrijfsfinanciering met een single risk kredietverzekering iets voor u is? Wij denken graag met u mee!

Meer weten? Neem contact op.