Beheer je kredietverzekeringspolis eenvoudig met software

Gepubliceerd op 03/06/2024

Je werkt het liefst zo efficiënt en effectief mogelijk. Altijd goed overzicht over je klanten, je limieten, je dekking en je schades. Maar hoe zorg je er nou eenvoudig voor dat je altijd up-to-date bent over de kredietwaardigheid en het betalingsgedrag van je klanten? 

Want als je dit allemaal handmatig moet doen, is dat een hele uitdaging. Verzamelen van gegevens, verwerken en analyseren van data, het opstellen en versturen van rapportages, limieten controleren en aanvragen, melden en afhandelen van schades… en zo kunnen we nog wel even doorgaan.  

Los van de hoeveelheid werk, loop je het risico dat je fouten maakt, dat je informatie mist of dat informatie verouderd is. En dat kan weer leiden tot verkeerde beslissingen, onnodige risico’s of gemiste kansen. Kortom: je profiteert niet optimaal van de voordelen van je kredietverzekering. Zonde! 

De oplossing: software om je kredietverzekeringspolis te beheren

Het beheren van je kredietverzekeringspolis kan een uitdaging zijn, daarom bieden wij in samenwerking met Creditdevice de PolisManager aan. Dat is een cloud-based oplossing voor het beheer van kredietverzekeringen van Atradius, Coface en Allianz Trade. Met Polismanager heb je een directe link met de database van je kredietverzekeraar, je hebt een compleet en realtime overzicht van je dekking op je klanten en je ziet in één oogopslag op welke klanten je risico loopt en hoe groot dat risico is. De software biedt een gedetailleerd inzicht in de kredietverzekeringscapaciteit, bereidt de omzetdeclaratie voor en geeft je een alert wanneer je een incasso of claim moet indienen, zodat je dit binnen de gestelde termijn doet. Daardoor is je administratie direct op orde en ben je altijd verzekerd van voldoende dekking.

Makkelijk en tijdbesparend

Polismanager bespaart je veel tijd en moeite door administratieve taken te verminderen of te elimineren. Je kunt ook eenvoudig limieten aanvragen, wijzigen, annuleren of schades melden. Polismanager brengt je ook proactief op de hoogte van standaardrisico’s en veranderingen die invloed hebben op je risico’s of kansen. Benieuwd of de PolisManager geschikt is voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Wij helpen je graag om de beste oplossing te vinden voor jouw beheer van de polis.

Meer weten? Neem contact op.