Benut uw kansen met een kredietverzekering

Gepubliceerd op 16/05/2022

De meeste mensen denken bij een kredietverzekering aan het afdekken van debiteurenrisico’s. Maar eigenlijk gaat het bij een kredietverzekering veel meer om het vermijden van deze debiteurenrisico’s. Sterker nog, het is een mooi instrument om kansen te benutten! In dit artikel laten we zien dat u met een kredietverzekering een goede tool in handen heeft om uw onderneming te laten groeien.

Checken kredietwaardigheid

Als u prospects benadert, is het belangrijk om te weten hoe kredietwaardig ze zijn. Want u wilt toch ook met de beste bedrijven in de markt werken? Het heeft namelijk weinig zin om met bedrijven zaken te doen die waarschijnlijk niet aan hun verplichtingen kunnen doen. Van meer dan 80 miljoen bedrijven wereldwijd hebben de drie grootste kredietverzekeraars van de wereld de meest accurate informatie verzameld over hun kredietwaardigheid. Wanneer deze kredietverzekeraars een positief advies en dekking geven, moeten ze ook uitkeren als het fout gaat.

Kennis van lokale markten

Als u een enorme groei doormaakt of groeiambities hebt, ondersteunt een kredietverzekering bij het betreden van nieuwe markten, zeker ook bij export. Het aanboren van nieuwe markten betekent vaak zakendoen met onbekende bedrijven, culturen en gewoontes. Doordat deze kredietverzekeraars wereldwijd gevestigd zijn, kennen zij de lokale markten erg goed. En daardoor weten zij vaak met wie u wel, en vooral ook met wie u niet, onbezorgd zaken kunt doen!

Werkkapitaalverzekering

Vaak betekent groei ook druk op de financiering. Een werkkapitaalfinanciering is hierbij het ultieme middel. Immers, als de omzet groeit – en dus ook de debiteurenvordering – groeit de werkkapitaalfinanciering mee. En als deze debiteurenvorderingen kredietverzekerd zijn, kunnen financiers ook optimaal financieren. Soms tot wel 90% van de debiteurenvordering.

Leverancierskrediet

Leverancierskrediet wordt steeds belangrijker. Dat weten vele afnemers ook. Ze willen dus graag dat kredietverzekeraars zoveel mogelijk dekking op hen geven. Want dit betekent ook meer leverancierskrediet. Hierdoor werken ze steeds vaker mee aan het verstrekken van financiële informatie. Maar er is een nog groter voordeel: leveranciers die een kredietverzekering hebben, worden ook vaker en sneller betaald. Immers, een afnemer staat liever niet negatief te boek bij een kredietverzekeraar.

Probeer bij een kredietverzekering dus niet alleen te denken in risico’s, maar vooral in kansen. Het glas is niet halfleeg, maar halfvol. Een mooi instrument om uw onderneming op een goede manier te laten groeien!

Meer weten

Door te denken in kansen helpen wij uw onderneming groeien. De specialisten van Xolv kijken graag met u mee en adviseren u wat u kunt doen om het beste uit uw kredietverzekering te halen!

Meer weten? Neem contact op.