Coronaschuld hangt als een molensteen om de nek van veel ondernemers

Gepubliceerd op 08/05/2023

Uit de cijfers van het UWV blijkt dat er nog ruim 1 miljard euro van de 3,9 miljard euro onterecht ontvangen NOW-gelden terugbetaald worden. Er zijn ongeveer 64.000 Nederlandse ondernemers die nu nog niets hebben terugbetaald. Terwijl ze vanaf 1 oktober 2022 moesten beginnen met het inlossen van hun belastingschuld die is opgebouwd in coronatijd. De belastingdienst is gestart met haar aanmaningen om onterecht ontvangen NOW-regelingen terug te vorderen.

Betalingsregeling aanvragen

Kun je het bedrag niet in één keer terugbetalen? Spreek dan online of telefonisch (via 088 – 898 20 04) een betalingsregeling met het UWV af. Je betaalt geen rente over het bedrag dat je moet terugbetalen, ook niet als je een betalingsregeling aanvraagt. Het is niet mogelijk om één betalingsregeling voor meerdere periodes tegelijk af te spreken en UWV kan terugbetaling voor verschillende aanvraagperiodes niet met elkaar verrekenen. 

Voorkom problemen

Zo’n betalingsregeling is vooral bedoeld om te voorkomen dat bedrijven in de problemen komen, omdat ze grote bedragen ineens moeten terugbetalen. Maar ook al maak je als bedrijf winst: een betalingsregeling is geheel volgens de regels. De adviseurs van Xolv Finance staan je graag bij met het opstellen van zo’n plan. Sterker nog, wij zijn gespecialiseerd in een belangrijk onderdeel van de oplossing: de financiering. Met onze vele tientallen jaren ervaring en kennis van de markt zijn wij in staat de best mogelijke financiering voor je aan te trekken. Zo kun je je weer concentreren op waar je het beste in bent. Het runnen en verder uitbouwen van je onderneming. Weg met de struisvogel en de wind onder de vleugels!  

Meer weten? Neem contact op.