De megaschade zou niet te overzien zijn geweest

Gepubliceerd op 17/04/2024

Twee ondernemers die in 2013 voor zichzelf begonnen in de oliebunkering business, zijn uitgegroeid tot een prachtig bedrijf met een mega-omzet. Op het moment dat ze begonnen, mochten ze hun grote klanten uitsluiten van dekking. Op papier sterke debiteuren, toch adviseerden wij de starters om geen enkele klant uit te sluiten. Gewoon alles verzekeren, ook dat sterke marktleidende bedrijf, waar de heren een uitstaande vordering hadden van miljoenen dollars. Xolv Partner Jeroen Ottevanger vertelt verder.

Zelf volg ik het internationale financiële nieuws op de voet en had ik ook snel in de gaten dat hun grote klant op het punt stond failliet te gaan. Van de een op de andere dag, als een donderslag bij heldere hemel. Om een idee van de omvang te geven: dit bedrijf had een schuldenlast van 800 miljoen aan debiteuren open staan. Ik ben meteen in de telefoon geklommen, onze klant en de verzekeraar waren nog niet op de hoogte van het faillissement. We gingen onmiddellijk aan de slag met het in orde maken van schadeformulieren en het papierwerk en zo wisten we onze klant te behoeden voor een mega-schade. 

Moraal van het verhaal? Je kan op papier nog zo’n sterke debiteur hebben, het is nooit een garantie! Als je je verzekert voor de schade die je zelf niet kunt dragen, zit je goed. 

Meer weten? Neem contact op.