Door staatsgarantie toch krediet

Gepubliceerd op 07/11/2023

Er is een regeling waardoor een bedrijf het onderpand kan vergroten, zodat financiers meer zekerheid krijgen in het proces voor het afsluiten van een lening. De Nederlandse regering staat garant voor de verstrekte BMKB-kredieten (ook wel bekend als Staatsgaranties). De bank kan de helft van de kredietaanvraag onderbrengen in een borgstellingskrediet, waardoor de staat voor 90% garant staat. Wat het doel daarvan is? Het stimuleren van de Nederlandse mkb’ers. Maar ook alternatieve geldverstrekkers mogen kredieten met staatsgarantie verstrekken. En dat brengt voor ondernemers absoluut voordelen met zich mee. 

Deze alternatieve financiers zijn namelijk innovatief en beter in staat om mee te denken met ondernemers. Ze zijn gewend om kredieten te verstrekken met weinig zekerheden en hun beoordelingsproces is veel korter dan dat van grootbanken. Ze werken dus flexibeler en sneller en dat helpt ondernemers echt verder!

Solide marktkennis

Het is van belang om precies te weten wat de voorwaarden van de verstrekkers zijn. En waar de onderhandelingsmogelijkheden over de voorwaarden en condities liggen. Het schrijven van de aanvraag vergt ook kennis, zeker als je snel een aanbod voorgelegd wil krijgen. Je hebt dus een solide kennis van de markt en van de alternatieve financiers nodig. 

De experts van Xolv praten je graag bij over de mogelijkheden!

Meer weten? Neem contact op.