HELP, mijn onderneming groeit!

Gepubliceerd op 23/04/2019

Een groeiende onderneming, welke ondernemer wenst dit niet? Toch kan groei de nodige problemen veroorzaken. Denk aan management issues, logistieke problemen, problemen met productiecapaciteit maar vooral ook financiële problemen. Want hoe gaat u die groei financieren?

Explosieve groei orders legt druk op werkkapitaal

Het begint al direct bij het krijgen van de opdracht. Op basis hiervan moet u gaan inkopen en/of (laten) produceren. De kosten gaan dus voor de baten uit. Als de groei aan orders dan explosief toeneemt, zal het beschikbare werkkapitaal onvoldoende zijn om deze inkoop te kunnen financieren.

Financiering van inkoop biedt oplossingen

Het bevoorschotten van debiteurenposities (via factoring) kan een oplossing bieden. Soms is er meer nodig en dient de inkoop gefinancierd te worden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan want de meeste factormaatschappijen bieden hiervoor nog onvoldoende oplossingen. Maar onder de druk van een toenemende behoefte aan inkoopfinanciering ontstaan er steeds meer mogelijkheden. Vaak is het wel zo dat alleen de inkoop van reeds ontvangen orders gefinancierd wordt.

Voordelen inkoopfinancieringen

Langzaamaan ontstaan er nieuwe financiers die zich puur richten op inkoopfinancieringen. Inkoopfinancieringen hebben de volgende voordelen:

  • Verbetering werkkapitaal omdat uw inkoop tot 120 dagen wordt gefinancierd;
  • Onderpand is niet altijd nodig;
  • Bestaande kredietlijnen kunnen intact blijven;
  • Rechtstreeks kopen bij leveranciers tegen goede condities (leverancier krijgt namelijk direct geld);
  • Geen doorlopende verplichtingen: per inkoop en leverancier kiest u of u voorgefinancierd wilt worden;

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een inkoopfinanciering voor u? Neem dan contact met ons op via info@xolv.nl of 073 – 820 02 95. Onze specialisten staan u graag te woord.

Meer weten? Neem contact op.