Hoe benut je software optimaal om de cashflow op peil te houden?

Gepubliceerd op 03/01/2023

Bezint eer ge begint. Voordat je kiest voor credit management software, breng je eerst de procedures van het debiteurenbeheer in kaart. Mocht blijken dat er optimalisaties mogelijk zijn, dan voer je deze uiteraard eerst door. Pas daarna ga je vaststellen aan welke eisen de software moet voldoen. Er zijn veel aanbieders, de juiste keuze maakt het implementeren, inrichten en het daadwerkelijke beheer efficiënter en effectiever. Zo weet je zeker dat je de software optimaal benut.

Waarom credit management software?

Waarom zou je gaan werken met credit management software? Zoals gezegd, voor bedrijven met meer dan 100 klanten is software eigenlijk onmisbaar. We willen steeds meer informatie steeds sneller kunnen verwerken. We willen openstaande facturen en acties automatisch bewaken en debiteuren segmenteren. Als het nodig is, willen we extra acties uit kunnen zetten op basis van klantkenmerken. Daarnaast is het fijn als brieven per batch verwerkt, geprint en verstuurd kunnen worden, acties en notities vastgelegd zijn en de betalingsregelingen correct geregistreerd en bewaakt kunnen worden.

Wat levert het op?

De voordelen van goede credit management software, passend bij jouw organisatie, zijn legio. Door het eenvoudig koppelen van gegevens zie je in één oogopslag het uitstaande saldo bij een moedermaatschappij en de onderliggende dochtermaatschappijen. Je berekent eenvoudig zelf kredietlimieten en risicoscores op basis van de eigen gegevens. Het segmenteren van relaties op basis van zelf bepaalde parameters en de daarmee gewenste risico’s, wordt mogelijk. Evenals het beheersen en controleren van de workflow van disputen. Dit leidt tot een snellere oplossing en een snellere betaling.

Samenvattend

Credit management software zorgt voor:
– een betere structuur en efficiency in debiteurenbeheer
– minder arbeidskosten door geautomatiseerde workflow
– het eenvoudig overnemen van werkzaamheden bij afwezigheid van de credit controller
– snellere betaling en vermindering van risico’s
– toename van de cashflow

Xolv is een full service dienstverlener op het gebied van kredietverzekering, werkkapitaalfinanciering en debiteurenbeheer. Wij weten als geen ander hoe het debiteurenproces geoptimaliseerd kan worden. En dat is een belangrijke voorwaarde bij het inrichten en implementeren van de software.

Meer weten? Neem contact op.