Hoe stelt u uw vermogen veilig – zowel privé als zakelijk?

Gepubliceerd op 20/05/2019

Als ondernemer streeft u naar een zo goed mogelijk lopend bedrijf met voldoende beschikbaar werkkapitaal, zo weinig mogelijk risico´s en uiteraard een mooie winst. Niet alleen is het belangrijk zakelijk gezien uw zaken goed op orde te hebben, privé is het zeker zo belangrijk uw vermogen veilig te stellen. In dit kader werkt Xolv sinds enkele jaren samen met Valyoux Family Office.

Wat doet Xolv en wat doet Valyoux?

Xolv – zoals u bekend – dekt risico’s voor ondernemingen af waar het gaat om debiteuren en het financieren van werkkapitaal. Xolv gebruikt hiervoor verzekeringsproducten en financiële producten. Valyoux daarentegen richt zich op de ondernemer als privépersoon en de eventuele risico’s die zij privé en zakelijk loopt. Valyoux gebruikt hiervoor geen verzekeringsproducten, maar past vermogensstructuren aan om doelen te bereiken.

Praktijkvoorbeeld samenwerking Xolv en Valyoux

Een relatie van Xolv dekt al jaren – naar volle tevredenheid – via Xolv haar debiteurenrisico’s en andere risico’s af. Het is een internationale commissionair, waarvan de aandelen in handen zijn van één aandeelhouder. Deze aandeelhouder hecht veel belang aan zijn privacy, heeft investerings-vraagstukken en beschikt inmiddels over een aanzienlijk vermogen waar hij prudent mee wil omgaan. Tijdens gesprekken die Xolv met de relatie voert, voelt Xolv aan dat de relatie zich zorgen maakt over het openbaar worden van het vermogen en ook of de continuïteit van de onderneming wel is gewaarborgd als de aandeelhouder komt te overlijden.

Voor het oplossen van deze vraagstukken zijn geen verzekeringsproducten beschikbaar, daarom heeft Xolv Valyoux geïntroduceerd bij haar relatie. Valyoux heeft voor deze relatie een herstructurering van het bedrijf uitgevoerd, waarbij het risico op het openbaar worden van het vermogen nagenoeg nihil is geworden. Dit heeft zij gedaan door een ingreep in de vennootschaps-structuur, waardoor het bedrijf niet langer haar jaarcijfers hoeft te openbaren. Bovendien heeft Valyoux het bedrijf fiscaal verkoop klaar gemaakt. Mocht zich ooit een unieke kans voordoen, dan komt niet als eerste de belastingdienst aan de beurt.

Daarnaast heeft Valyoux het vermogen van de relatie gesplitst in “bedrijfsgebonden” vermogen en een “spaarpotje voor later”, om te voorkomen dat bedrijfsrisico’s de spaarpot kunnen infecteren. En met een vermogensadvies is de relatie geholpen bij het inrichten van haar beleggingsportefeuilles met een beperkt risicoprofiel. Tot slot is voorzien in maatregelen om de bedrijfscontinuïteit – in het geval de aandeelhouder komt te overlijden – niet afhankelijk te laten zijn van eventuele erfbelasting-claims of onbestuurbaarheid van de onderneming.

Feitelijk zijn door de samenwerking tussen Xolv en Valyoux zowel de verzekerbare als de  onverzekerbare risico’s afgedekt. Tenslotte, “winners have a plan, losers have excuses”.…..

Wilt u weten wat de samenwerking tussen Xolv en Valyoux voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via info@xolv.nl of 073 – 820 02 95. Onze specialisten staan u graag te woord.

Meer weten? Neem contact op.