Kredietlimiet afgewezen? Een garantie van de moedermaatschappij kan het juist zetje geven!

Gepubliceerd op 06/03/2024

Stel dat de kredietverzekeraar geen dekking kan geven op de debiteur waarmee je zaken doet. Dan kan het lonen om een garantie van de moedermaatschappij te vragen en de limiet opnieuw te laten beoordelen. Kredietverzekeraars kunnen dan – door het garant staan van de moeder voor eventuele verliezen – een (hogere) limiet afgeven op de debiteur. 

Mocht de debiteur failliet gaan, dan zal de kredietverzekeraar/incassobureau in eerste instantie de garant aanspreken. Mocht het bedrijf dat zich garant heeft gesteld ook failliet gaan, dan zal de verzekeraar op basis van deze garantstelling de schade vergoeden.

Let op

Let wel op, je bent als leverancier zelf verantwoordelijk voor het opstellen en uitwinnen van een dergelijke garantie. Bij een herbeoordeling van de limiet vraag je zoals gebruikelijk de limiet aan op de entiteit waarmee je zaken doet en die ook betalingsplichtig is. Bij een herbeoordeling van de limiet vraag je zoals gebruikelijk de limiet aan op de entiteit waarmee je zaken doet en die ook betalingsplichtig is. Bij de aanvraag geef je in de opmerkingen aan dat je beschikt over een garantie van de moeder met vermelding van NAW-gegevens en het kvk-nummer.  

Voorbeeld garantietekst

Wij kunnen je een voorbeeld van een garantietekst sturen in het Nederlands en Engels. Je blijft zelf verantwoordelijk voor de juridische geldigheid van deze garantietekst. We geven je graag meer advies, schroom niet om contact op te nemen. 

Meer weten? Neem contact op.