Leer meer over ‘ Insolvenzanfechtung ’ tijdens ons seminar op 6 september a.s.!

Gepubliceerd op 21/06/2019

In de praktijk blijkt dat Nederlandse ondernemers vaak niet of niet voldoende op de hoogte zijn van de gevolgen van een faillisementspauliana bij levering aan Duitsland. De Duitse curator kan reeds betaalde omzet terugvorderen op grond van de zogenaamde ‘ Insolvenzanfechtung ’.

Strenge terugvorderingsacties

De terugvorderingsactie van de Duitse curator kan ver gaan. In het geval van Duitse ondernemingen die voor 5 april 2017 zijn gefailleerd, kan de curator tot tien jaar terug betalingen terugvorderen. Sinds een recente wetswijziging kan de curator voor faillissementen na 5 april 2017 ‘slechts’ tot vier jaar voor het faillissement terugvorderen.

Het terugvorderen van reeds betaalde omzet wilt u natuurlijk voorkomen! Hoe u dit kunt doen bespreken wij uitgebreid tijdens het door ons georganiseerde seminar ‘ Insolvenzanfechtung ’.

Lees hier meer over in ons  artikel: HELP! De Duitse curator vordert betaalde omzet terug!

Ondernemers nog onvoldoende bewust van de risico’s

Juist vanwege het feit dat Nederlandse ondernemers zich hier doorgaans niet of onvoldoende van bewust zijn, hebben Xolv en CRDT Dr. Rolf Leithaus uitgenodigd hierover te spreken. Hij is Rechtsanwalt en partner bij CMS Hasche Sigle en gespecialiseerd in het onderwerp ‘ Insolvenzanfechtung ’.

Seminar ‘ Insolvenzanfechtung ’

Dit seminar vindt plaats op vrijdag 6 september a.s., aanvang 13.30 uur  in ’s-Hertogenbosch (de exacte locatie volgt in de definitieve uitnodiging).

Graag nodigen wij u van harte uit dit seminar bij te wonen en zo uw kennis bij te spijkeren over dit onderwerp.  Maak gebruik van deze mogelijkheid om u  te wapenen tegen een mogelijke terug te vorderen betaalde omzet door een Duitse curator in de toekomst.

Wilt u zich direct aanmelden of meer weten over het seminar? Neem dan contact met ons op via info@xolv.nl of 073 – 820 02 95. Onze specialisten staan u graag te woord.

Meer weten? Neem contact op.