Neem de juiste beslissingen op basis van alle data!

Gepubliceerd op 05/12/2022

Data: elk bedrijf verzamelt gegevens om ze te analyseren en te gebruiken in de besluitvorming. Voor je het weet zijn er diverse systemen die niet altijd up-to-date zijn en niet op elkaar aansluiten. Er is geen totaaloverzicht en het interpreteren van alle data wordt alleen maar tijdrovender. Xolv werkt met PowerBI. Waarom?
  • Data uit verschillende bronnen worden automatisch gekoppeld op basis van vooraf ingestelde parameters. Daarnaast is er een overzichtelijke presentatie, waardoor snel onderscheid gemaakt kan worden tussen hoofd- en bijzaken.
  • Met PowerBI kan Xolv in verschillende scenario’s haar klanten op een gestructureerde wijze van de juiste data te voorzien.
  • Het is mogelijk om voor bestaande kredietverzekeringsklanten een (periodiek ge-update) rapportage te maken van de kredietlimieten, waarbij belangrijke wijzigingen (bijv. grote limietintrekkingen) en afwijkingen direct worden uitgelicht. Ook de risico acceptatie per land, toekomstige limietverlagingen en verwachte limietverhogingsmogelijkheden zijn opgenomen. De rapportage is verder gestandaardiseerd en heeft eenzelfde Xolv look-and-feel ongeacht waar de klant verzekerd is. Daardoor kunnen bij tussentijdse wijziging van verzekeraar ook vergelijkingen tussen verzekeraars worden gemaakt.
  • Afhankelijk van welke data de klant beschikbaar stelt, is het ook mogelijk om bijv. openstaande posten per debiteur in de rapportage op te nemen, voor een inzicht in het daadwerkelijk gelopen risico op enig moment. 
  • In de prospect fase biedt PowerBI ook uitkomst, bijv. door het makkelijker te maken om beoordelingen van proeflimieten te vergelijken of het door een samenvattende scan te maken van de klantenportefeuille op basis van de huidige beoordelingen van de verzekeraars. 

Meten is weten! Maar het tijdig, overzichtelijk en up-to-date inzien van de data, maakt het echte verschil! 

Meer weten? Neem contact op.