Nog jarenlang genieten van avocado’s, mede dankzij Xolv

Gepubliceerd op 18/09/2020

Houdt u ook zo van avocado’s? Voor een importeur van deze populaire vrucht realiseerden we onlangs een succesvolle internationale inkoopfinanciering, nadat de bestaande financier zich zonder vooraankondiging terugtrok uit de markt. In dit artikel leest u hoe we dat deden.

Avocado’s uit Oost-Afrika

De importeur van groenten en fruit is een van onze bestaande kredietverzekeringsrelaties. In augustus benaderde dit bedrijf ons met een prangende kwestie met betrekking tot avocado’s. De groente- en fruitimporteur heeft zich gespecialiseerd in deze vrucht, waarvoor de afgelopen jaren in Nederland steeds meer belangstelling is gekomen. Ons land is na de Verenigde Staten zelfs de grootste importeur van avocado’s. Een belangrijk deel van de producten wordt door onze relatie geïmporteerd vanuit Oost-Afrika en afgezet in Nederland en diverse andere Europese landen.

Mede dankzij deze specialisatie maakt onze relatie al jaren een gezonde groei door. Het bedrijf werkt prettig samen met de Oost-Afrikaanse exporteurs. Er was geen vuiltje aan de lucht, totdat de bestaande financier – een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener – zich zonder vooraankondiging terugtrok uit deze markt. Daarop benaderden zij Xolv met het verzoek een alternatief te vinden. 

Combinatie inkoopfinanciering – factoring

Vanuit ons brede netwerk kwamen we in contact met een gespecialiseerde financier. Deze gerenommeerde partij is van oorsprong actief vanuit Londen, maar is gelukkig sinds enige jaren ook in Nederland vertegenwoordigd met een deskundig team. Wij bespraken met hen de casus op basis van een beknopte teaser. Hoewel deze financier nog geen ervaring had met leveranciers uit Oost-Afrika brachten zij na een kort vooronderzoek een termsheet uit. 

Na enig nader onderzoek en een analyse van de financiële gegevens van de importeur werd de termsheet al snel omgezet in een definitieve aanbieding, waarbij de financier een groot gedeelte van de inkopen voorfinanciert. Dit doen ze op basis van de factuur van de Oost-Afrikaanse leveranciers en de bijbehorende transportdocumenten. Onze relatie combineert deze inkoopfinanciering met een factoringcontract waaruit de internationale inkoopfinanciering telkens afgelost kan worden. Zowel de Oost-Afrikaanse exporteurs als onze relatie zijn uiterst tevreden met deze oplossing, waarmee hun onderlinge samenwerkingen weer jaren vooruit kunnen. We hopen dat alle avocadoliefhebbers net zo tevreden zijn!

Ook behoefte aan (internationale) financiering van uw orders en debiteuren? Neem dan contact op met de specialisten van Xolv Finance.

Meer weten? Neem contact op.