Onzekerheid Brexit duurt voort

Gepubliceerd op 21/01/2019

Niemand weet wat de uiteindelijke effecten van de Brexit zullen zijn. Wordt het nu een harde of een soft-Brexit? De algemene verwachting is dat zowel Het Verenigd Koninkrijk (VK) als de EU-landen er niet beter van worden. Ondernemingen en particulieren in het VK zullen waarschijnlijk het hardst geraakt worden. Eén ding is zeker: op dit moment hebben zowel de inwoners als de bedrijven van het VK al enorm veel last van de onzekerheid die al geruime tijd heerst.

De economische groei in het VK loopt sterk terug en het aantal faillissementen stijgt enorm. Het afwijzen van de Brexit-deal door het parlement doet daar geen goed aan. Dit betekent nóg langer onzekerheid en daardoor een toename van het aantal problemen in het VK. Premier May mag dan wel (voorlopig) aanblijven maar de kans dat zij een deal bereikt die zowel door het Britse parlement als de EU geaccepteerd wordt, wordt nihil geacht.

Als Xolv adviseren wij onze relaties en bedrijven in algemene zin uiterst voorzichtig te zijn met het accepteren van orders en nieuwe klanten in het VK. Kredietverzekeraars nemen momenteel al maatregelen en bouwen hun obligo op risicovolle bedrijven af. Wij raden aan alleen met een dekking van de kredietverzekeraar zaken te doen. Zo voorkomt u onnodige debiteurenverliezen. Tevens adviseren wij lange krediettermijnen te vermijden.

Wilt u meer weten over hoe u toch zaken kunt doen in het Verenigd Koninkrijk in deze Brexit-fase, zonder risico?  Neem contact met ons op via info@xolv.nl of 073 – 820 02 95. Wij staan u graag te woord.

Meer weten? Neem contact op.