Waarom het verstandig is om ook eenmalige transacties te verzekeren

Gepubliceerd op 18/01/2022

Er was een tijd dat verzekeraars alleen de gehele omzet van een onderneming verzekerden. Later werd het mogelijk een splitsing te maken tussen binnen- en buitenland en nu kunnen organisaties ook enkele of zelfs één afnemer of transactie verzekeren. Waarom dit in sommige gevallen verstandig is, leest u in dit artikel.

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom ondernemingen hun omzet niet willen verzekeren: ze vinden de debiteurenrisico’s te beperkt, ze hebben nooit schade gehad of vinden het simpelweg te duur. Het is natuurlijk fantastisch om een grote order te scoren, maar de zekerheid dat gemaakte kosten en openstaande kosten gedekt zijn, is ook erg fijn. Helemaal als het bedrag erg hoog is, de opdrachtgever onbekend is en er een lange doorlooptijd en betalingsconditie geldt.

Kredietverzekering voor enkele of eenmalige opdrachten

Hoe gaat het in zijn werk?

 1. Xolv checkt eerst de kredietwaardigheid van de opdrachtgever.
 2. U verstrekt Xolv de volgende gegevens inzake de de opdracht:
  a. Contract
  b. Tijdsplanning
  c. Casflow prognose opdracht
  d. Inkoop- en fabricagekosten
  e. Betaalschema en betaalcondities
 3. U vult het aanvraagformulier in.
 4. Xolv vraagt offertes op en stelt een offertevergelijking op.
 5. U accepteert de offerte en Xolv laat de polis uitbrengen.

Afdekken van risico’s

Bij het verzekeren van een transactie dekt u zowel het fabricage- en contractrisico als het betalingsrisico af. Dus als u de opdracht krijgt, materialen inkoopt en productiekosten maakt, bent u al verzekerd voor de gemaakte kosten in het geval dat uw opdrachtgever failliet gaat voordat u geleverd heeft. En mocht u (in delen) geleverd en gefactureerd hebben, is de openstaande debiteurenvordering verzekerd. Bij aanvaarding van de opdracht en de kredietverzekering kan de kredietverzekeraar de limiet niet meer intrekken en is (en blijft) de transactie verzekerd.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het afsluiten van een eenmalige transactie of een offerte aanvragen? Neem dan contact met de specialisten van XOLV.

Meer weten? Neem contact op.