What you see is what you get

Gepubliceerd op 01/12/2022

Jeroen Ottevanger, directeur/partner bij Xolv - Na mijn twintigjarige carrière bij kredietverzekeraar Atradius, besloot ik na de laatste vier jaar adjunct directeurschap voor mezelf te beginnen. Met niets, alleen een bureau en een telefoon, wist ik in anderhalf jaar tijd een mooi portfolio op te bouwen. Ik had net een pitch verloren omdat ik als eenpitter werkte, toen Paul en Erik mij tegen het lijf liepen bij een nieuwjaarsborrel. Om een lang verhaal kort te maken, we besloten onze krachten te bundelen en ik werd medewerker nummer vier bij Xolv. Dat was negen jaar geleden.

Het is niet zo dat het altijd al mijn droom was een carrière in dit vakgebied op te bouwen. Eigenlijk ben ik na mijn studie via mijn sport de branche ingerold. Ik heb tien jaar lang hoofdklasse hockey gespeeld, een van de sponsoren van de club was kredietverzekeraar Atradius en de voorzitter van de club werkte daar. Ik zocht werk, zij zochten kandidaten. Eén en één was dus twee. 

Stipt en secuur 

Mijn taken bij Xolv zijn divers, van Finance en HR tot sales, marketing en onze grote klanten. Die afwisseling past bij mij, ik ben een heel gestructureerde werker, hou van deadlines en het nakomen van afspraken. Als ik ’s-ochtends begin met werken, zorg ik er eerst voor dat alle klantzaken worden opgepakt, dat gaat altijd boven de interne zaken. Die volgen later op de dag. Ondanks mijn stiptheid en het secuur werken, heb ik ook weleens een enorme blunder gemaakt. Het is al lang geleden en het is toen meteen zo goed mogelijk opgelost, maar ik word er nog weleens wakker van. Een mail ging naar alle topbrokers, in plaats van naar de selectie uit die lijst. Je moet weten dat dat in het begin van de mailtijd was… Je kon mails nog niet terughalen. Dat was echt zweten. Ik heb iedereen moeten mailen om heel netjes te vragen of ze niets met de info in de mail wilde doen. Ik checkte altijd alles al dubbel, maar je kunt je voorstellen dat ik sindsdien extra checks doe! 

What you see…

Ik ben  als een vis in het water bij Xolv, als mens en als ondernemer ben ik heel loyaal, langdurige relaties opbouwen en onderhouden staat bij mij op nummer een. Voorop staat dat we marktconform werken en ik merk dat veel van onze klanten daarom trouw aan ons blijven. We passen bij elkaar als het ware. Wat dat betreft helpt mijn no-nonsense houding, what you see is what you get. Ik kom uit een echt ondernemersgezin, mijn vader had een garagebedrijf. ‘Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’, zo ben ik opgegroeid. En daar ben ik dankbaar voor, ik voel me overal thuis en voel me nergens te slecht of te goed voor. Ik hou gewoon van hard werken en tegelijkertijd ook van veel lol maken. Genieten van het leven, met vrienden een goed glas wijn drinken en lachen, reizen, lekker eten. Maar ook heerlijk sporten. Hockeyen is geweest, eerlijk gezegd omdat ik in mijn hoofd nog steeds de hoofdklasse-speler ben… maar mijn lijf denkt daar anders over, hahaha. Nu ga ik regelmatig wielrennen, speel padel, mag graag golfen en doe ook nog wat cardiotraining. Sporten zal altijd een rol hebben in mijn leven. Net als verzekeringen! 

Meer weten? Neem contact op.