Xolv hielp machinebouwer aan voorfinanciering groot project

Gepubliceerd op 21/01/2019

In Nederland houden zich vele tientallen financiële instellingen bezig met werkkapitaal financiering. Dit gaat van zzp-factoring (kleine facturen worden bevoorschot tegen een vergoeding van enkele procenten), tot de financiering van debiteurenportefeuilles van miljoenen euro’s bij grote ondernemingen (tegen een vergoeding van enkele tienden van een procent).

Wanneer het gaat om ingewikkeldere situaties zoals inkoop- en voorraadfinanciering is het speelveld al kleiner. Deze vormen van werkkapitaalfinanciering worden door slechts enkele grootbanken en een zeer beperkt aantal specialisten aangeboden. Gaat het om nog specialistischere zaken zoals een transactiefinanciering, dan zijn er nog maar een handvol partijen die dit beheersen. Xolv is één van deze partijen.

Recent en succesvol praktijkvoorbeeld

De specialisten van Xolv Finance hebben een grote machinebouwer geholpen met de voorfinanciering van een groot project in opdracht van een Zweeds beursfonds. De eigen huisbank zag geen mogelijkheden om voor dit ene grote project (omvang meerdere miljoenen euro’s) de kredietlijnen tijdelijk te verhogen. In overleg met de directie van de machinebouwer heeft Xolv Finance een oplossing gearrangeerd met een tijdelijke financiering van maar liefst 90% van de ordergrootte. Dit met instemming van de huisbankier en de opdrachtgever. Het stelt de machinebouwer in staat om zonder liquiditeitsdruk alle aandacht aan de ontwikkeling en productie te besteden, om zo een optimaal eindproduct op te leveren.

Wilt u meer weten over wat een transactiefinanciering voor u kan betekenen? Wij kijken graag met u mee wanneer u als bedrijf nieuwe projecten en transacties kunt aangaan. Neem contact met ons op via info@xolv.nl of 073 – 820 02 95. Onze specialisten staan u graag te woord.

Meer weten? Neem contact op.