Xolv onderdeel van de Ecclesia Groep: de voordelen voor u als klant

Gepubliceerd op 17/06/2022

In 2021 is Xolv onderdeel van de Ecclesia Groep geworden. Dit is een strategische keuze geweest van de aandeelhouders. Met name in de assurantiemarkt, maar ook in de financiële sector, vindt een enorme consolidatieslag plaats. Om klanten optimaal te kunnen servicen en de beste voorwaarden te kunnen bieden is schaalgrootte nodig. In dit artikel lichten wij toe waarom wij trots zijn om onderdeel uit te maken van zo’n toonaangevende, internationale organisatie en wat de voordelen zijn voor u als klant.

In 2018 heeft Ecclesia Finance & Insurance, een van de belangrijkste intermediairs op de kredietverzekeringsmarkt, overgenomen. Samen met Xolv is Finance & Insurance nu de marktleider in Nederland als intermediair op het gebied van kredietverzekeringen.

Door deze samenwerking blijven we gezamenlijk  investeren in de optimalisatie van de dienstverlening aan onze relaties. Zo voorzien we onze klanten van het best mogelijke advies en helpen we ze samen verder.

Internationale speler in de verzekeringsmarkt

De oorsprong van Ecclesia ligt in Duitsland. De Ecclesia Gruppe is een internationale vooraanstaande  verzekeringsmaklaar en is ruim honderd jaar geleden ontstaan door het aanbieden van met name zorgverzekeringen. Uiteindelijk is het uitgegroeid tot de grootste intermediair voor verzekeringen in Duitsland. Maar ook buiten Duitsland is Ecclesia sinds begin jaren 90 actief. In diverse West-Europese landen (Nederland, België, Oostenrijk, Italië, Spanje en Turkije) heeft de Ecclesia Groep belangrijke intermediairs op het gebied van verzekeringen overgenomen. Met Ecclesia Global Network bedienen zij ondernemingen wereldwijd.

Top 5 van zakelijk financieel adviseurs

In Nederland behoort Ecclesia tot de top 5 van zakelijke financieel adviseurs.  Xolv, Finance & Insurance, Sibbing, Veerhaven Assuradeuren en BCi behoren tot haar deelnemingen. Concordia de Keizer, EBC Nederland en Gebr. Sluyter opereren sinds enige tijd al onder de naam Ecclesia. Al deze bedrijven hebben de ambitie om bedrijven te ontzorgen op het gebied van riskmanagement, employee benefits en schadebehandeling.

Ecclesia helpt bedrijven bij het inventariseren van risico’s en adviseert bedrijven hoe zij het beste kunnen omgaan met risico’s en risicopreventie. Dat gaat dus veel verder dan het sluiten van een verzekering. Het gaat om het bieden van passende oplossingen die bijdragen aan een gezonde bedrijfsvoering.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan een gedegen risico-inventarisatie binnen uw onderneming? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier of 073 – 208 2700. Onze specialisten staan u graag te woord.

Meer weten? Neem contact op.