Onderwerp: debiteurenbeheer

voordelen van debiteurenbeheer

Voordelen van debiteurenbeheer: van strategie tot uitvoering. Inclusief stappenplan!

Een effectief debiteurenbeleid beschermt uw bedrijf beter tegen te late betalingen en wanbetalingen van klanten. Een van de belangrijkste voordelen van een effectief debiteurenbeheer is de mogelijkheid om een ​​duidelijk beeld te krijgen van de financiën van uw bedrijf. Zo kunt u onnodig kredietrisico vermijden en kansen grijpen. In dit artikel beschrijven we stapsgewijs de onderdelen van debiteurenbeheer, van strategie tot uitvoering.

Gepubliceerd op 20/01/2022

‘Zie digitalisering als een kans, niet als een bedreiging’

Wij spraken met Ronald van Groningen, creditmanager bij TotalEnergies, over zijn visie op creditmanagement. Binnen TotalEnergies Marketing Nederland is Ronald verantwoordelijk voor de afdeling Credit Control waar hij samen met zijn collega’s het debiteurenbeheer, van klantaanmaak en kredietcheck tot het nabellen van klanten, verzorgt. Wij vroegen hem welke uitdagingen en ontwikkelingen hij de komende tijd binnen zijn vakgebied ziet.

Gepubliceerd op 23/09/2021

Wat is debiteurenbeheer en waarom is een goede uitvoering ervan zo belangrijk?

Debiteurenbeheer. Wat is het nu eigenlijk precies en waarom is het zo belangrijk? En wat is nu het resultaat van goed of juist slecht debiteurenbeheer? In dit artikel lichten we het allemaal toe en bespreken we ook hoe een goed proces debiteurenbeheer eruitziet.

Gepubliceerd op 07/06/2021

‘Wij doen er alles aan om een incassotraject tot een goed eind te brengen’

Al jaren werken wij bij Xolv naar volle tevredenheid samen met Mariënbergh Incasso Services te Bodegraven, een extern incassobureau, gespecialiseerd in het incasseren van vorderingen in binnen- en buitenland. Mariënbergh kent de ins en outs van het vak, spit alle zaken van A tot Z uit en doet er alles aan om een gerechtelijke procedure te voorkomen. Aan de hand van een voorbeeld van een incassoprocedure, spraken wij met directeur Patrick Spierings over hun unieke werkwijze en de stappen die zij zetten om een incassotraject tot een goed einde te brengen.”

Gepubliceerd op 22/04/2021

‘Goed debiteurenbeheer valt of staat met de juiste toon’

Steeds meer bedrijven en organisaties besteden hun debiteurenbeheer uit. De redenen daarvoor zijn divers, evenals de voordelen die het oplevert voor bedrijven. We spraken erover met Charrel van den Bovenkamp, Director Operations bij onze partner CRDT credit & finance. ‘Debiteurenbeheer blijft mensenwerk.’

Gepubliceerd op 18/02/2021

Debiteurenbeheer uitbesteden: ja of nee?

Het uitbesteden van debiteurenbeheer wordt door bedrijven vaak gedaan omdat het niet behoort tot hun kernactiviteiten. Maar is dit in alle gevallen een slimme zet? In deze blog zetten we de voor- en nadelen voor u op een rij en leggen we uit waar u op moet letten als u outsourcing overweegt.

Gepubliceerd op 20/11/2020

Incasso tijdens de coronacrisis: handige tips & tricks

Niet eerder kreeg de Nederlandse economie zulke zware klappen te verduren als tijdens de huidige coronacrisis. Het is dan ook logisch dat wij de laatste tijd vaak door onze klanten worden benaderd met de vraag wat voor actie(s) zij kunnen ondernemen om zo effectief mogelijk openstaande vorderingen te incasseren. In dit artikel geven u antwoorden op veel gestelde vragen én enkele handige tips & tricks over incasso in tijden van corona.

Gepubliceerd op 26/05/2020

Goed debiteurenbeheer: de goedkoopste manier voor optimale cashflow

Als specialist op het gebied van debiteurenbeheer en alle dienstverlening die daarop betrekking heeft, komen de specialisten van Xolv bij veel bedrijven. Regelmatig constateren wij dat bij die ondernemingen debiteurenbeheer vaak een bijzaak is, niet goed gestructureerd is en ad hoc plaatsvindt.

Gepubliceerd op 18/02/2020

Waarom Order to Cash het kloppend hart van uw onderneming moet zijn

Steeds meer grote bedrijven zien de meerwaarde van het optimaliseren van hun werkprocessen. Eén van de meest gecompliceerde processen is die van Order to Cash. Dit omvat het hele proces van de (potentiële) aankoop van een klant tot en met de daadwerkelijke betaling. Wie dit traject efficiënt inricht, is absoluut spekkoper. Waarom? Dat leest u in dit artikel.

Gepubliceerd op 21/01/2020

E-billing: de snelste manier naar een betere cashflow

Een goede cashflow is de adem van uw bedrijf. Het is nodig om in leven te blijven. Om te kunnen investeren. Om te groeien. Maar niet iedere debiteur betaalt zo snel als u wilt. Eén van de snelste en makkelijkste manieren om daar iets aan te doen, is e-billing, oftewel elektronisch factureren. Daarom in dit artikel: 5 vragen en antwoorden over (de voordelen van) deze steeds gangbaardere manier van betalen.

Gepubliceerd op 15/11/2019