Onderwerp: overige oplossingen

Neem de juiste beslissingen op basis van alle data!

Data: elk bedrijf verzamelt gegevens om ze te analyseren en te gebruiken in de besluitvorming. Voor je het weet zijn er diverse systemen die niet altijd up-to-date zijn en niet op elkaar aansluiten. Er is geen totaaloverzicht en het interpreteren van alle data wordt alleen maar tijdrovender. Xolv werkt met PowerBI. Waarom?

Gepubliceerd op 05/12/2022

kredietverzekering met polismanager

Manage uw kredietverzekering met de Polismanager!

Het automatiseren van werkprocessen is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Alles moet sneller, efficiënter en foutloos. Ook op het gebied van credit management, financieren en kredietverzekeringen zijn processen vergaand geautomatiseerd. Hierbij is het ook mogelijk om systemen van meerdere partijen aan elkaar te koppelen via API’s en interfaces. Paul van Uden, algemeen directeur van Xolv, legt uit hoe Xolv met behulp van de Polismanager haar steentje heeft bijgedragen aan de automatisering van werkprocessen van kredietverzekeringen. Naast dat de Polismanager de werkprocessen van de kredietverzekering automatiseert, wisselt deze ook informatie uit tussen de kredietverzekeraar, de verzekerde onderneming en Xolv.

Gepubliceerd op 10/02/2022

Overnamefinanciering

Alles wat je moet weten bij het overnemen en financieren van een bedrijf

Het kopen van een bedrijf, groot of klein, is voor zowel de koper als de verkoper een intensieve gebeurtenis. Het is op geen enkele wijze te vergelijken met het kopen of financieren van een huis of bedrijfspand. In dit artikel bespreken we zaken waarmee u rekening moet houden bij het overnemen en financieren van een onderneming.

Gepubliceerd op 19/01/2022

6 zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een garantieaanbieder

De markt van garanties heeft zich de afgelopen jaren tot een volwassen markt ontwikkeld. Voor de financiële crisis waren er, naast de banken, slechts enkele andere partijen die deze tak van sport domineerden. Dit in tegestelling tot de afgelopen jaren waar vele aanbieders tot deze markt toetraden. In dit artikel lichten wij 6 zaken toe waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een garantieaanbieder.

Gepubliceerd op 13/12/2021

5 tips voor het managen van cyberrisico’s

Gepubliceerd op 21/05/2021

Direct Lending: wat is het en wat zijn de voordelen?

Geld lenen zonder tussenkomst van een bank? Het wordt steeds gangbaarder, mede dankzij Direct Lending. Dit is het rechtstreeks verstrekken van leningen aan bedrijven door een geldverstrekker, zonder tussenkomt van de bank of van andere partijen. In dit artikel vertellen we u wat deze vorm van financiering precies inhoudt en wat de voordelen zijn.

Gepubliceerd op 17/12/2020

Goed nieuws: BMKB-krediet nu ook verkrijgbaar bij alternatieve financiers

De Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) is niet langer alleen te verkrijgen via traditionele grootbanken. Ook alternatieve financiers kunnen dit krediet, dat ook voorziet in een speciale coronaregeling, verstrekken. In deze blog vertellen we u waarom dit goed nieuws is.

Gepubliceerd op 19/11/2020

Financiële garanties via verzekeraars: dit zijn de kansen

Het kan voorkomen dat u een garantie of borgstelling moet afgeven aan klanten, zowel in de publieke als private sector. De markt voor deze financiële garanties is de laatste jaren flink veranderd. Waar in het verleden – een uitzondering daargelaten – vrijwel direct gesproken werd over bankgaranties, daar begeven tegenwoordig steeds meer andere partijen zich op de markt. Daarbij gaat het vooral om verzekeraars. En dat biedt kansen.

Gepubliceerd op 24/10/2020

Funding Circle stopt per direct. Het einde van de fintechs?

Volledig onverwacht werd half maart bekend dat Funding Circle zich per direct terugtrekt van de Nederlandse en Duitse markt. De meeste medewerkers worden ontslagen, de lopende leningen worden nog afgehandeld en dan is het avontuur voorbij. Funding Circle was – naar eigen zeggen – met een totaal uitgeleend bedrag van 220 miljoen euro de grootste aanbieder van alternatieve financieringen op de Nederlandse markt.

Gepubliceerd op 23/03/2020

Uw algemene voorwaarden altijd van toepassing dankzij deze tips

Algemene voorwaarden. Elk bedrijf moet ze hebben. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je voorwaarden altijd van toepassing zijn? Daarover sprak advocaat Marco Goyaerts tijdens de workshop ‘Hoe haal ik meer rendement uit mijn kredietverzekering?’ die we eind oktober op ons kantoor hielden voor onze Atradius-relaties. Marco is mede-eigenaar van GoyaertsDeBoer Advocaten, waarmee we ons pand delen. Voor iedereen die niet aanwezig was of het nog eens rustig wil teruglezen, zetten we in dit artikel de belangrijkste boodschappen van Marco op een rij.

Gepubliceerd op 20/11/2019