Onderwerp: overige oplossingen

Oplossingen

Geen oplossing? Onmogelijk!

What’s in a name? In het geval van Xolv alles! Denken in oplossingen zit niet alleen in onze naam, maar vooral ook in ons DNA. Het is een sport om door te dringen tot de kern van het probleem, pas daarna kunnen we een geschikte oplossingen bedenken en presenteren aan onze klanten. Wat dat oplevert? Een afname van de de financiële risico’s van onze klanten en tegelijkertijd een toename van het beschikbare werkkapitaal.

Gepubliceerd op 07/03/2023

Terugbetalen coronaschulden: past je bestaande financiering nog wel?

Als goed ondernemer stel je jezelf regelmatig de vraag of de bestaande financiering nog past bij huidige én op korte termijn verwachte situatie van je bedrijf. Dat geldt altijd, maar zeker in de uitdagende periode die we hebben gehad en nog voor ons hebben. Denk maar aan alle coronasteun, waarvan de terugbetalingsplicht in oktober vorig jaar is begonnen.

Gepubliceerd op 07/03/2023

Financiële garanties via verzekeraars: dit zijn de kansen

Het kan voorkomen dat je een garantie of borgstelling moet afgeven aan klanten, dat kan zowel in de publieke als private sector gevraagd worden. De markt voor deze financiële garanties is de laatste jaren flink veranderd. Waar in het verleden – een uitzondering daargelaten – vrijwel direct gesproken werd over bankgaranties, begeven zich tegenwoordig steeds meer andere partijen op de markt. Daarbij gaat het vooral om verzekeraars. En dat biedt kansen.

Gepubliceerd op 06/02/2023

Aandachtspunten bij de overname van een bedrijf

Het overnemen van een bedrijf is niet iets dat je vaak doet, of je moet een professioneel investeerder zijn. Een bedrijfsovername is een delicaat proces. Dat geldt zowel voor de verkoper als voor de koper. De verkoper verheugt zich weliswaar op een aantrekkelijke koopsom, die vaak zijn pensioen zeker stelt, maar aan de andere kant neemt hij ook afscheid van zijn levenswerk. Hij vraagt zich dan ook af of het bedrijf, dat hij met bloed, zweet en tranen heeft opgebouwd, wel in goede handen is bij de beoogde koper. En beschikt de koper wel over de benodigde middelen of financiering? Voor de koper is het proces niet minder spannend. Vaak is het de eerste keer dat hij een bedrijf overneemt. Betaalt hij niet te veel? Kloppen de cijfers die hij van de verkopende partij ontvangen heeft? Lukt het hem om het succes voort te zetten en is hij in staat de financiering van de koopsom rond te krijgen en deze vervolgens ook in de afgesproken termijnen terug te betalen? Kortom, een spannend proces voor beide partijen.

Gepubliceerd op 06/02/2023

Neem de juiste beslissingen op basis van alle data!

Data: elk bedrijf verzamelt gegevens om ze te analyseren en te gebruiken in de besluitvorming. Voor je het weet zijn er diverse systemen die niet altijd up-to-date zijn en niet op elkaar aansluiten. Er is geen totaaloverzicht en het interpreteren van alle data wordt alleen maar tijdrovender. Xolv werkt met PowerBI. Waarom?

Gepubliceerd op 05/12/2022

kredietverzekering met polismanager

Manage uw kredietverzekering met de Polismanager!

Het automatiseren van werkprocessen is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Alles moet sneller, efficiënter en foutloos. Ook op het gebied van credit management, financieren en kredietverzekeringen zijn processen vergaand geautomatiseerd. Hierbij is het ook mogelijk om systemen van meerdere partijen aan elkaar te koppelen via API’s en interfaces. Paul van Uden, algemeen directeur van Xolv, legt uit hoe Xolv met behulp van de Polismanager haar steentje heeft bijgedragen aan de automatisering van werkprocessen van kredietverzekeringen. Naast dat de Polismanager de werkprocessen van de kredietverzekering automatiseert, wisselt deze ook informatie uit tussen de kredietverzekeraar, de verzekerde onderneming en Xolv.

Gepubliceerd op 10/02/2022

Overnamefinanciering

Alles wat je moet weten bij het overnemen en financieren van een bedrijf

Het kopen van een bedrijf, groot of klein, is voor zowel de koper als de verkoper een intensieve gebeurtenis. Het is op geen enkele wijze te vergelijken met het kopen of financieren van een huis of bedrijfspand. In dit artikel bespreken we zaken waarmee u rekening moet houden bij het overnemen en financieren van een onderneming.

Gepubliceerd op 19/01/2022

6 zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een garantieaanbieder

De markt van garanties heeft zich de afgelopen jaren tot een volwassen markt ontwikkeld. Voor de financiële crisis waren er, naast de banken, slechts enkele andere partijen die deze tak van sport domineerden. Dit in tegestelling tot de afgelopen jaren waar vele aanbieders tot deze markt toetraden. In dit artikel lichten wij 6 zaken toe waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een garantieaanbieder.

Gepubliceerd op 13/12/2021

5 tips voor het managen van cyberrisico’s

Gepubliceerd op 21/05/2021

Direct Lending: wat is het en wat zijn de voordelen?

Geld lenen zonder tussenkomst van een bank? Het wordt steeds gangbaarder, mede dankzij Direct Lending. Dit is het rechtstreeks verstrekken van leningen aan bedrijven door een geldverstrekker, zonder tussenkomt van de bank of van andere partijen. In dit artikel vertellen we u wat deze vorm van financiering precies inhoudt en wat de voordelen zijn.

Gepubliceerd op 17/12/2020