Wat onze
klanten vinden

recycling

Igor Penders

Manager Billing, Credit & Collections bij Renewi

‘Sommige zaken moet je aan specialisten overlaten’

Creditmanager Igor Penders is bij Renewi (spreek uit op z’n Engels) verantwoordelijk voor facturatie, debiteurenbeheer en credit management. Met bijna 50 collega’s is zijn afdeling verantwoordelijk voor het invoice-to-cash proces van dit grootste recyclingbedrijf in de Benelux. Voor het regelen van kredietverzekeringen gekoppeld aan het Invoice Discounting programma heeft hij met Xolv de ideale ontzorger.

Grote speler
Renewi is als waste-to-product bedrijf een hele grote speler in de circulaire economie. Actief in 9 landen waar het met zo’n 6.500 medewerkers een omzet realiseert van 1,7 miljard Euro. Igor: “Als je onze vrachtwagens vaak ziet rijden dan is dat geen toeval, we hebben namelijk met bijna 2.500 voertuigen het grootste vrachtwagenpark van Nederland en België. De sterke groei van ons bedrijf was ook aanleiding om het kredietmanagement verder te professionaliseren en te digitaliseren. Enkele jaren geleden viel onze keus op Xolv als broker tussen ons en kredietverzekeraar Atradius. Ze voelen goed aan wat we willen en weten precies hoe ze ons kunnen helpen, zonder dat dit ons veel extra tijd en energie kost.”

“Xolv onderhandelt voor ons scherpe tarieven en voorwaarden uit.”

Specialisme
Igor is zich ervan bewust dat het regelen van de juiste kredietverzekeringen een vak apart is. “Zelf met zijn financiële team onderhandelen met de kredietverzekeraar, is volgens Igor geen reële optie. We hebben eenvoudigweg niet de actuele en diepgaande kennis over deze materie in huis, terwijl Xolv exact weet hoe kredietverzekeraars opereren en aan welke knoppen je moet draaien om zaken snel voor elkaar te krijgen. Ook weten ze voor ons scherpe tarieven en voorwaarden uit te onderhandelen.”

Onderhandelingskracht
Igor licht toe wat Xolv voor Renewi zoal regelt: “Voor het afsluiten van ons Invoice Discounting programma was een kredietverzekering vereist. Xolv neemt ons wat dat betreft veel werk en zorgen uit handen. Namens Renewi onderhandelen ze over het tarief en dekking van de kredietverzekering en weten precies hoe je de kredietwaardigheid van onze opdrachtgevers beoordeeld. Mocht bijvoorbeeld een limiet onvoldoende voor een bepaalde order of opdrachtgever, dan duikt Xolv in de cijfers en gaat met Atradius in gesprek over het aanpassen van de limiet.”

Extra aandacht
“Onze opdrachtportefeuille is vrijwel volledig verzekerbaar. Voor het leeuwendeel is dat vrij eenvoudig geregeld, maar er zijn altijd opdrachtgevers waar je meer aandacht en tijd in moet stoppen om een kredietverzekering met de gewenste dekking en limiet te krijgen. Dat onderstreept alleen maar het belang van een gespecialiseerde broker als Xolv,” aldus Igor.