Persbericht

Gepubliceerd op 03/02/2021

Rotterdam, 1 februari 2021 De Ecclesia Group heeft een meerderheidsbelang verworven in Xolv te ‘s-Hertogenbosch. Op deze manier verstevigt de internationale verzekeringsmakelaar haar positie op de Nederlandse markt.

Per 1 februari 2021 is Xolv onderdeel geworden van Ecclesia Nederland, waartoe ook Concordia de Keizer, EBC Nederland, Veerhaven Assuradeuren, Gebr. Sluyter, Finance & Insurance en Sibbing Adviesgroep behoren. De overname past in de strategie van Ecclesia om in de door haar gekozen marktsegmenten haar klanten op alle gebieden, van riskmanagement en employee benefits tot schadebehandeling, van het best mogelijke advies te kunnen voorzien.

Xolv is een specialist op het gebied van kredietverzekeringen, financieringen en creditmanagement met een focus op middelgrote en internationale ondernemingen. Xolv behoort tot een van de
grotere dienstverleners op hun gebied in Nederland.

Paul van Uden, oprichter van Xolv: ”Sinds 2009 is Xolv uitgegroeid tot een leidende intermediair op het gebied van kredietverzekeringen, werkkapitaalfinancieringen en creditmanagementdiensten. Met onze dienstverlening richten wij ons op zowel nationale als internationale relaties in uiteenlopende branches. Het is onze ambitie om de service en dienstverlening aan relaties nog verder uit te breiden en te optimaliseren. Ecclesia stelt Xolv in staat om haar groeiambities te realiseren. Alle partners van Xolv hebben daarom een meerjarig commitment afgegeven om actief in het bedrijf te blijven, ook als aandeelhouder.”

Logische stap

Harry Kampschöer, General Manager van Ecclesia Nederland ziet de overname als ‘een logische stap voorwaarts’. ”Ecclesia heeft sinds enige tijd het doel om binnen Nederland een van de grootste spelers te worden op het gebied van financieel advies voor de zakelijke markt en de publieke sector.
Ecclesia Duitsland is de grootste speler in Duitsland op het gebied van financieel advies voor de medische sector. De overname zal leiden tot een slimme en complete combinatie van diensten, waardoor wij onze klanten nog beter kunnen ontzorgen. Ook de samenwerking tussen Finance & Insurance en Xolv zal op termijn geïntensiveerd worden.“

Door de overname heeft Ecclesia in Nederland zo’n 375 medewerkers. Deze blijven werkzaam op de verschillende locaties in Rotterdam, Amsterdam, Veenendaal en ‘s-Hertogenbosch.

Over Ecclesia

De Ecclesia Group (www.ecclesia-gruppe.de) is opgericht in 1909 en heeft haar hoofdkantoor in Detmold, Duitsland. De internationale verzekeringsmakelaar heeft vestigingen in 7 Europese landen en meer dan 2.000 medewerkers. In de door haar gekozen doelgroepen wil zij een grote marktpositie verkrijgen; samen bewust en gerust vooruit. Nederland is voor Ecclesia een belangrijke markt. Na deze overname behoort Ecclesia tot de top 5 van financieel adviseurs voor zakelijk Nederland.

Over Xolv

Xolv werd opgericht in 2009 en houdt kantoor in ‘s-Hertogenbosch en is een gespecialiseerd intermediair en adviseur op het gebied van kredietverzekeringen, werkkapitaalfinancieringen en creditmanagementdiensten. Dagelijks zijn de 13 specialisten van Xolv bedrijven van dienst in uiteenlopende branches, zowel nationaal als internationaal. Hiermee heeft Xolv een leidende positie in de markt die door de overname van Ecclesia nog verder versterkt wordt.

Meer informatie:

Xolv: Paul van Uden, 073-8200295, paul@xolv.nl

Ecclesia Nederland: Harry Kampschöer, 010- 2511251 of e-mail
harry.kampschoer@ecclesianederland.nl

Meer weten? Neem contact op.