Wat onze
klanten vinden

uitzendbranche

Rick Simons

CEO

‘Xolv heeft de juiste connecties, dat maakt het verschil’

Rick Simons is CEO van Staff Capital. Binnen dit overkoepelende bedrijf werken diverse merken samen, waaronder Payroll Select. Met die naam startte Rick in 2002 als een van de eerste payrollers in Nederland. Inmiddels biedt zijn bedrijf een totaalpakket van innovatieve HR-tech oplossingen en is een grote, toonaangevende speler in de flexbranche. Voor de kredietverzekeringen vertrouwt Rick al zo’n 10 jaar op de expertise van Xolv.

Rick: “Onze opdrachtgevers zijn het MKB, grootzakelijke bedrijven plus uitzendbureaus en andere arbeidsintermediairs. We zijn actief in alle sectoren en om die zo effectief mogelijk te kunnen bedienen werken we binnen de corporate Staff Capital met diverse merken, waaronder Payroll Select, Easyworx, Easyjobs, Flexplein en RPO Staffing. Allemaal met verschillende expertises en specialismen, maar met één gezamenlijk doel: ondernemers laten groeien door alles wat met HR te maken heeft zo efficient mogelijk te organiseren.”

HR-taken uitbesteden
Payrolling heeft een enorme vlucht genomen omdat het werkgevers vele voordelen biedt. Rick: “Alle zorgen en werk rondom werving en selectie van medewerkers plus de volledige loonadministratie kunnen worden uitbesteed aan Staff Capital. Zo kunnen ondernemers en organisaties zich concentreren op hun core business, terwijl ze erop kunnen rekenen dat hun medewerkers op tijd betaald worden, ziek- en betermeldingen worden afgehandeld en belastingen en premies worden afgedragen volgens de laatste wet- en regelgeving.”

Opdrachtgevers
Staff Capital heeft ruim 1000 opdrachtgevers in de meest uiteenlopende sectoren, met in totaal 20.000 werknemers aan de slag. Rick: “Bij zo’n grote verscheidenheid aan opdrachtgevers, met name in het MKB, moet je risicomanagement op orde zijn. Dat betekent dat je indien nodig snel moet kunnen schakelen. Wat ik goed vind aan Xolv is dat de lijnen kort zijn. Ik kan mijn vaste adviseur en sparringpartner altijd bellen, appen of mailen. In de loop der jaren hebben we echt een persoonlijke band gekregen, dat werkt heel prettig.”

‘Ze schakelen snel en zijn absoluut proactief”

Naast de hoge betrokkenheid van Xolv stipt Rick nog een ander essentieel punt aan. “Ze hebben niet alleen de specialistische kennis in huis, maar hebben ook de juiste inside contacten binnen het netwerk van kredietverzekeraars. Xolv helpt ons om een goed beeld te krijgen van de kredietwaardigheid van onze klanten, zodat we onze business goed kunnen beschermen. Naast de lopende zaken vraag ik Xolv ook regelmatig om advies, want inmiddels kennen ze onze business en branche door en door. Niet zelden adviseren ze ons ook proactief. Daar zijn ze heel goed in en dat is voor ons echt een belangrijke toegevoegde waarde,” aldus Rick.

Henry Veugelink

algemeen directeur De Bouwmeesters Uitzendgroep

‘Xolv ontzorgt, zo kunnen wij doen waar we goed in zijn’

De Bouwmeesters is een landelijk opererend uitzendbureau voor de bouwsector. Zij koppelen vakmensen, zowel in loondienst als ZZP’ers, aan bouwondernemers, die zo verzekerd zijn van vakmensen op de bouwplaats. Tegelijkertijd is de bouwvakker verzekerd van goed betaald en eerlijk werk. De Bouwmeesters zorgt daarbij voor de administratie, uitbetalingen, cao- en pensioenregelingen plus juiste certificeringen. Met de overname in maart 2021 van TMB Bouwservice B.V. maakt het bedrijf weer een grote sprong voorwaarts.

Overname TMB
De Bouwmeesters uitzendgroep bestaat sinds 2012. Directeur Eigenaar Henry Veugelink: “Na de overname van TMB hebben we ruim 160 bouwvakkers in ons bestand waarvoor we bemiddelen. Zoals iedereen weet is er een enorm tekort aan bouwvakkers, terwijl de vraag naar goede vakmensen alleen maar groeit. Dus meestal roep ik rond lunchtijd op kantoor: doe de deuren en ramen maar dicht, anders worden we onder de voet gelopen,” voegt Henry er gekscherend aan toe.

Groei financieren
Voor de werkkapitaalfinancering doet Henry sinds Augustus 2019 een beroep op Xolv. “De overname van TMB konden we financieren uit eigen middelen, daar hadden we dus geen financiering voor nodig. Maar na de overname is onze omzet fors gegroeid en daarmee dus ook de financieringsbehoefte. Tot dan toe klopten we altijd aan bij de bank maar die hanteert, zoals alle banken, strenge voorwaarden en is weinig flexibel. Dus was het tijd voor een gespecialiseerde broker. Rond die tijd viel er een mailing van Xolv op de mat. Dat verhaal sprak ons zeer aan en zo is het balletje gaan rollen.” 

Onafhankelijke adviseurs
Henry: “De financiële adviseurs van Xolv zijn net als wij ondernemers, dus ze denken en handelen vanuit het belang van hun klanten. Als onafhankelijke adviseur denken zij in termen van oplossingen, niet in termen van producten verkopen. Dat laatste is bij banken en verzekeraars nogal eens wel het geval.” Xolv adviseert De Bouwmeesters niet alleen op het gebied van werkkapitaalfinanciering maar ook bij het afsluiten van kredietverzekeringen. “Zo’n kredietverzekering is immers een vereiste van factoringbedrijven en andere geldverstrekkers. Je betaalt een rente van 6% op jaarbasis maar hebt dan wel 80% van de uitstaande vordering binnen een of twee dagen op je rekening staan. Bij het opnemen van het bedrag betaal je dan nog een stukje rente. Dat valt prima te behapstukken, zeker gezien de financiële risico’s die je ermee afkoopt.”

‘Af en toe bel ik Xolv gewoon om even om bij te praten’

Persoonlijke klik
In het begin van de samenwerking had Henry uiteraard intensief contact met Xolv, in dit geval met Fred Soers. Henry: “De toegankelijkheid en het persoonlijke contact is zeer prettig werken. Fred en zijn collega’s reageren snel en flexibel en denken met je mee. En ze zijn heel toegankelijk: je kunt ze gewoon op hun 06-nummer bellen, zelfs ’s avonds als je een prangende vraag hebt. Dat gaat je bij een bank niet lukken. Nu alle contracten zijn geregeld en lekker lopen zijn die contacten uiteraard iets minder frequent. Maar zodra er iets is of je hebt een vraag, reageren ze meteen en komen snel met een oplossing. Soms bel ik ook even voor de lol en om bij te praten. Dat doe je alleen als er echt een klik is.”