Zo blijft u met vertrouwen handelen tijdens aankomende recessie

recessie

De kans dat de Nederlandse economie in een recessie terechtkomt stijgt, zeggen ABN AMRO en Rabobank. Volgens de economen van de banken zijn de hoge inflatie, verstopte leveringsketens, rentestijgingen, personeelstekort en lockdowns in China de boosdoeners. In dit artikel bespreken we de gevolgen van deze milde recessie en hoe u met vertrouwen kunt blijven handelen met uw klanten en leveranciers.

4 nadelen van factoring: de meest voorkomende argumenten

factoring

Factoring bestaat al vele decennia, maar heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Dit komt doordat de algemene banken sinds 2017, als gevolg van nieuwe Basel-normen, terughoudender zijn met het verstrekken van kortlopende kredieten aan het bedrijfsleven. Toch bestaan er nog steeds een aantal misverstanden over deze moderne vorm van financieren. In dit artikel behandelen we de 4 meest voorkomende argumenten tegen factoring.

Liquiditeitsproblemen in de zomermaanden – Hoe wapent u zich?

Liquiditeitsproblemen

De vakantieperiode breekt aan. Veel bedrijven komen juist in deze zomermaanden in de liquiditeitsproblemen. Nu misschien nog wel meer dan de afgelopen (corona)jaren. Meerdere reden zijn hiervoor te vinden. Denk aan de steunmaatregelen van de overheid die zijn stopgezet, de grondstofprijzen die de pan uitreizen, de enorm gestegen energiekosten, de personeelstekorten, de inflatie die op een gevaarlijk hoog niveau is, het dalende consumentenvertrouwen en de recessie die op de loer ligt.
In dit artikel leggen we uit waar de zomerse liquiditeitsproblemen vandaan komen en, nog belangrijker, hoe u zich daartegen kunt wapenen.

Xolv onderdeel van de Ecclesia Groep: de voordelen voor u als klant

Ecclesia

In 2021 is Xolv onderdeel van de Ecclesia Groep geworden. Dit is een strategische keuze geweest van de aandeelhouders. Met name in de assurantiemarkt, maar ook in de financiële sector, vindt een enorme consolidatieslag plaats. Om klanten optimaal te kunnen servicen en de beste voorwaarden te kunnen bieden is schaalgrootte nodig. In dit artikel lichten wij toe waarom wij trots zijn om onderdeel uit te maken van zo’n toonaangevende, internationale organisatie en wat de voordelen zijn voor u als klant.

Office Manager gezocht

De carrière van onze office manager neemt een wending. Daarom zoeken we een nieuwe steun en toeverlaat.

Vacatures

Xolv is een succesvolle financiële dienstverlener. Daarom hebben we liefst 3 uitdagende Vacatures Senior Account Manager Sales Manager Risk Manager Als jij het verschil kunt maken reageer dan snel #financiëledienstverlening #xolv #perspectief #uitdaging #succesnummer

Kredietinformatie: essentieel onderdeel van efficiënt debiteurenbeheer!

debiteurenbeheer

U herkent het vast? De deal is rond, de champagne geopend en iedereen deelt mee in de feestvreugde. Maar hoe voorkomt u dat deze vreugde omslaat in een kater? Meer dan de helft van de faillissementen ontstaat door slecht debiteurenbeheer. In dit artikel bespreken we de stappen van een efficiënt debiteurenbeheer. We staan met name uitgebreid stil bij de eerste stap, het toetsen van de kredietwaardigheid van uw afnemers.

Benut uw kansen met een kredietverzekering

kredietverzekering

De meeste mensen denken bij een kredietverzekering aan het afdekken van debiteurenrisico’s. Maar eigenlijk gaat het bij een kredietverzekering veel meer om het vermijden van deze debiteurenrisico’s. Sterker nog, het is een mooi instrument om kansen te benutten! In dit artikel laten we zien dat u met een kredietverzekering een goede tool in handen heeft om uw onderneming te laten groeien.

Never let a good crisis go to waste

Elton Backx

Er is heel veel aan de hand op het moment. Van snel stijgende energie- en grondstofprijzen tot een hele krappe arbeidsmarkt. Bedrijven worden hard geraakt, dat kan niemand ontkennen. Toch ziet Elton Backx van de Heren van Werk dat de ondernemers die kansen durven te benutten, de schade op z’n minst weten te beperken. En er zelfs beter uit komen. Dat is makkelijk gezegd natuurlijk, in de praktijk is het ingewikkelder. Het is -platgeslagen- een kwestie van zien, denken, durven én doen…… In dit opiniestuk deelt Elton zijn visie op crises.

Financiering van groei: stapelen?

Financiering

Het voorjaar is begonnen en het lijkt erop dat de coronacrisis na ruim 2 jaar grotendeels achter ons ligt. We worden weliswaar geconfronteerd met de negatieve gevolgen van de invasie van Rusland in Oekraïne, maar er zijn legio bedrijven die daar niet door geraakt worden. Wel zien we veel onzekerheden in de markt die van invloed zijn op huidige financieringen. In dit artikel bespreken we de alternatieven en gaan we dieper in op de voordelen van een stapelfinanciering.