Voordelen van debiteurenbeheer: van strategie tot uitvoering. Inclusief stappenplan!

voordelen van debiteurenbeheer

Een effectief debiteurenbeleid beschermt uw bedrijf beter tegen te late betalingen en wanbetalingen van klanten. Een van de belangrijkste voordelen van een effectief debiteurenbeheer is de mogelijkheid om een ​​duidelijk beeld te krijgen van de financiën van uw bedrijf. Zo kunt u onnodig kredietrisico vermijden en kansen grijpen. In dit artikel beschrijven we stapsgewijs de onderdelen van debiteurenbeheer, van strategie tot uitvoering.

Alles wat je moet weten bij het overnemen en financieren van een bedrijf

Overnamefinanciering

Het kopen van een bedrijf, groot of klein, is voor zowel de koper als de verkoper een intensieve gebeurtenis. Het is op geen enkele wijze te vergelijken met het kopen of financieren van een huis of bedrijfspand. In dit artikel bespreken we zaken waarmee u rekening moet houden bij het overnemen en financieren van een onderneming.

Waarom het verstandig is om ook eenmalige transacties te verzekeren

Grote deal kredietverzekering

Er was een tijd dat verzekeraars alleen de gehele omzet van een onderneming verzekerden. Later werd het mogelijk een splitsing te maken tussen binnen- en buitenland en nu kunnen organisaties ook enkele of zelfs één afnemer of transactie verzekeren. Waarom dit in sommige gevallen verstandig is, leest u in dit artikel.

Hoge olieprijs laat valutawereld koud

Hoge olieprijs

De stijging van de olieprijs gaat helemaal aan de Russische roebel voorbij. Dat heeft alles te maken met de vrees voor een invasie van de Oekraïne en het vooruitzicht van een serie renteverhogingen in de Verenigde Staten.

Hoera! Onze nieuwe website staat live!

Nieuwe website Xolv

De afgelopen tijd hebben we achter de schermen hard gewerkt aan de bouw en optimalisatie van onze nieuwe website. We hebben xolv.nl in een nieuw, gebruiksvriendelijk jasje gestoken en dat is nu voor iedereen online te bewonderen.       

Zeven eindejaarstips voor uw kredietverzekering

Wat moet u in 2021 nog doen of juist niet doen om maximaal (financieel) voordeel te halen uit uw kredietverzekeringspolis of financiering? Zeven eindejaartips die zeker de moeite waard zijn.

6 zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van een garantieaanbieder

De markt van garanties heeft zich de afgelopen jaren tot een volwassen markt ontwikkeld. Voor de financiële crisis waren er, naast de banken, slechts enkele andere partijen die deze tak van sport domineerden. Dit in tegestelling tot de afgelopen jaren waar vele aanbieders tot deze markt toetraden. In dit artikel lichten wij 6 zaken toe waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een garantieaanbieder.

Help, de supply-chain zit verstopt!

Sinds het uitbreken van de coronapandemie in maart 2020 staat de wereld op zijn kop. In de eerste maanden brak er grote paniek uit. De algemene gedachte was dat de economie tot stilstand zou komen, er massaontslagen zouden vallen en het aantal faillissementen tot recordhoogte zou stijgen. Dit bleek reuze mee te vallen. Wel ontstonden er in de wereldwijde ketens opstoppingen doordat eerst de vraag wegviel, maar niet veel later weer aantrok. In dit artikel leest u onze visie op deze ontwikkelingen en hoe u kunt beschikken over voldoende werkkapitaal om uw onderneming maximaal te laten groeien.

Wij gaan verhuizen!

Om maar met de deur in huis te vallen: Wij gaan verhuizen en we hebben een nieuw telefoonnummer. Huize Muyserick in Vught wordt ons nieuwe domein, fraai gelegen op het landgoed waar ook Kasteel Maurick deel van uitmaakt.

Wordt 2022 net zo’n roerig jaar als 2021?

De jaren 2020 en 2021 zullen de geschiedenisboeken ingaan als de Covid-19- en coronajaren. Paul van Uden, algemeen directeur van Xolv, schreef al vaker over de impact van Covid-19 en met name de economische gevolgen ervan. In dit opiniestuk blikt Paul terug op het afgelopen jaar en kijkt hij naar wat 2022 voor ons in petto heeft.